Wijnhuis Ackerman koopt het wijnhuis Drouet frères

Het wijnhuis Drouet Frères gesticht in 1880 is een van de oudste domeinen uit de Loirestreek. Met een zakencijfer van 20 miljoen Euro in 2014, was het de grootste operator van de wijngaarden van Nantes in handen van Borie-Manoux Bordeaux en hun zakenpartner Jean Philippe Drouet.

De activiteiten vormden voor het wijnhuis Ackerman een leuke aantrekkingskracht om zijn strategisch plan te versterken en zijn rol als preferentieel wijndomein voor de Loirewijnen te verruimen. Wijnhuis Ackerman geniet immers grote bekendheid voor zijn schuimwijnen met langdurige en ragfijne bubbels maar evenzeer voor zijn uiterst kwalitatieve stille wijnen, en dit voor alle merken van het huis zowel in Frankrijk maar vooral in de exportlanden.

De aankoop betekent een forse versterking van zijn positie in de wijnen van Nantes. Met de Celliers du Prieuré (Valentin Fleur) bewijst het wijnhuis reeds zijn intenties om de wijngaarden verder te ontwikkelen. De Muscadet is de 1e AOP van witte wijnen in Frankrijk en het wijnhuis Ackerman wil ondanks de crisis die momenteel in deze wijngaarden heerst, de toekomst veilig stellen en de heropbloei van de wijngaarden  realiseren.

De aankoop maakt het anderzijds mogelijk om een concreet industrieel hulpmiddel te ontwikkelen voor de productie van de Vins de Nantes mede door de 2 sites van het wijnhuis Drouet: de vinificatiekelders van de Loire vallei in Landreau met een vinificatiecapaciteit van 20.000 hl en de site van Chapelle Heulin als rijpingskelder. Hierdoor kan ook de synergie met de Vignerons de la Noëlle, de wijnsectie van de coöperatieve Terrena, belangrijkste vennoot van het wijnhuis Ackerman, worden versterkt.

Het wijnhuis Ackerman heeft een geconsolideerd vermogen van 90 miljoen Euro, is de producent bij uitstek van de schuimwijnen van de Loire met 350 ha wijngaarden in eigendom en een vinificatiecapaciteit van 120.000 hl. Het telt 240 gesalarieerde medewerkers, is een van de belangrijke uitvoerders van Loirewijnen met export naar meer dan 50 landen en gecertificeerd BRC en IFS exportattesten.

Ook a deze aankoop lijven kwaliteit en innovatie de belangrijkste draagvlakken van het wijnhuis Ackerman met de ambitie op verdere uitbreiding en een versteviging van de distributiekanalen. www.ackerman.fr