Bar met enkel Belgische wijnen en Gentse bieren opent de deuren in Gent

Nog geen jaar na de opening van de eerste Belgische wijnbar in Antwerpen is het tijd voor de opening van een 100% Belgische bar in Gent. Op zaterdag 2 juli openden de deuren van B-BAR Gent: een prachtig pand aan de Kuiperskaai, over de Waalse Krook. De bar belooft een ontmoetingsplaats te worden voor foodies met een hart voor Belgische wijnen, Gentse bieren, gins … en meer.

Meer dan 40 Belgische wijnen: Al vanaf 4 euro per glas kan je genieten van de Belgische bubbels, witte wijnen, rosé en rode wijnen op onze suggestiekaart. Daarnaast hebben we een uitgebreide wijnkaart met meer dan 40 Belgische wijnflessen waar je ter plaatse mee kan klinken of die je kan kopen aan een scherpe meeneemprijs. Bovendien kan je in de bar genieten van Crabbelaer, het Gentse craftbeer van Benoit Dubrulle of van onze uitgebreide selectie van Belgische gins en andere spirits.

Brunch, afterwork & workshops: Op zaterdag en zondag zullen er brunches geserveerd worden vanaf 9 uur, van woensdag tot vrijdag kun je na ’t werk genieten van kleine en grote ontdekkingsbordjes om met je collega’s en vrienden te delen. In de keuken worden uiteraard enkel kwalitatieve Belgische producten gebruikt en op het menu kan je klassiekers vinden met een moderne twist. Daarnaast zullen er ook geregeld wijnworkshops en lezingen plaatsvinden. Hou de Facebook-pagina van B-BAR Gent in de gaten en blijf op de hoogte van alle events.

Lekkere Belgische producten in een gezellige sfeer : De lokale brouwer Benoit Dubrulle van het Gentse Crabbelaer bier wordt bijgestaan door Jonas De Maere, mentor van vele Belgische sommeliers en bezieler van Belgian Wines. Samen willen ze in B-BAR Gent de beste Belgische dranken verzamelen onder een dak. De Belgische bieren worden geprezen tot ver buiten onze landsgrenzen, maar ook onze wijnen van eigen bodem zijn van een niet te onderschatten kwaliteit. Geniet in B-BAR Gent van de grootste selectie Belgische wijnen, gins en andere spirits in een trendy sfeer of op het gezellige terras aan het water.

B-BAR Gent is open van woensdag tot vrijdag vanaf 16u en vanaf 9u in het weekend voor een heerlijke Belgische brunch aan de Kuiperskaai 14, 9000 Gent.

www.belgianwines.com