Château Lestage – Listrac-Médoc

Een van de toppers van de appellatie Listrac-Médoc , nl Château Lestage, pakt uit met enkele indrukwekkende nieuwigheden, er is niet alleen de ingebruikname van de nieuwe chai, maar meteen rukt een 4de generatie wijnbouwers aan. Deze appellatie maakt deel uit van de Cru Bourgeois supérieur sinds 1932, het domein behoort sinds 1963 aan de familie Chanfreau eveneens eigenaar van het Château Fonréaud.

De jonge generatie wil de verschillende terroirs nog beter in het daglicht stellen en gaat ze via duurzame viticultuur met certificaat Terras Vitis bewerken. Dankzij de technische installatie van de nieuwe chai kan het potentieel van de wijngaarden en percelen beter worden beheerd en kunnen de vinificaties ook perceel per perceel gebeuren met een beter kwalitatief eindresultaat. Bovendien zorgt een duurzame teelt via Terra Vitis niet alleen voor een groter respect van de natuurlijke omgeving, maar beantwoordt de teelt eveneens aan de verzuchtingen van de consument.

De nieuwe chai vond een onderkomen in het kasteel zelf hoewel de authenticiteit van het gebouw dat model staat voor de Napoleonistische bouwstijl, het werk van architect Ernest Minvielle, bewaard bleef. Château Lestage staat trouwens evenzeer model voor het concept “château-viticole” waarbij het traditionele kasteel, architecturaal aan de noden van de wijnbouw wordt aangepast.

De beide zonen van Marie-Helène en Jean Chanfreau, Guillaume en Loïc, vervoegen het team. Guillaume draagt mede zorg voor de technische ondersteuning, terwijl Loïc de commercialisatie verder zal uitbouwen.

Château Lestage, Cru Bourgeois en AOC Listrac-Médoc, beschikt over 42 ha aaneengesloten wijngaarden op terroirs van pyrenese graves met ondergrond van kalk en kalk-argilo sedimenten. De wijngaarden omvatten 53% Merlot, 45% Cabernet-Sauvignon en 2% Petit Verdot druiven. De verkoopprijs TTC particulieren schommelt tussen de 14 en 17€. www.chateau-lestage.com