Bazoef is de beste keuze voor je hond en de planeet

DE EERSTE ‘MADE IN BELGIUM’ HONDENBROKKEN OP BASIS VAN INSECTEN

Baseer je je eigen voedingskeuzes al op je milieuvoetafdruk? Dan is het logisch dat je ook een bewuste keuze wilt maken voor je favoriete gezelschapsdier. Toch is het niet altijd gemakkelijk om kwaliteitsvol hondenvoer te vinden, dat goed is voor zowel de planeet als je trouwe viervoeter. Gelukkig is er sinds september 2021 een nieuw merk op de markt: Bazoef. Het maakt je zoektocht niet alleen heel wat eenvoudiger, het zorgt ook voor een ware revolutie in de sector van de diervoeding.

De hoogwaardige brokken van Bazoef zijn zorgvuldig samengesteld op basis van insecten om je hond een heerlijke, evenwichtige en gezonde maaltijd voor te schotelen. Voor zijn unieke recept ging Bazoef op zoek naar de allerbeste kwaliteitsvolle ingrediënten. Verkrijgbaar in alle gespecialiseerde dierenwinkels, in bio- en bulkwinkels, bij dierenartsen en op de website van het merk: www.bazoef-petfood.be.

Maar wat betekent dat nu eigenlijk, Bazoef? Dit is een typisch Brussels woord dat verwijst naar een gulzigaard, schrokop of lekkerbek. Kortom, de ideale naam om de smaakpapillen te kietelen!

Kwaliteitsvolle hondenbrokken op basis van insecten, die in België worden geproduceerd

Bazoef is het eerste merk van kwaliteitsbrokken op basis van insecten, die in België worden gemaakt. Insecten zijn al een tijdje in ons eigen bord terug te vinden. Een idee dat van andere continenten kwam overwaaien en dat wereldwijd steeds meer ingang vindt. En nu introduceert Bazoef ze ook in de voerbak van onze honden. Met als doel de milieuvoetafdruk van de dieren te verkleinen en hun welzijn te verhogen. Het lijkt misschien wat vreemd om je hond insecten te eten te geven, maar ze zijn een bron van dierlijke eiwitten zoals alle andere. Het voedingspatroon van je hond zal er dus niet helemaal door veranderen. Het blijft een omnivoor dieet, maar dan gewoon met een andere bron van dierlijke eiwitten.

Er was eens …

Alles begon met de adoptie van de kleine Thelma, een jonge teckel die met open armen in het gezin van Anne-Françoise Beguin en Hubert Thienpont werd opgenomen. Al gauw stelden zij zich de vraag hoe ze Thelma kwaliteitsvolle voeding konden geven, die goed is voor haar gezondheid maar ook voor de planeet. Na de labels van de door de fokker aanbevolen merken te hebben uitgeplozen, begonnen ze aan een grondig onderzoek.

 

Ze informeerden zich bij vele experts en dierenartsen over welk voer een gezonde hond hoort te krijgen. Er bestonden toen nog geen hondenbrokken op basis van insecten, die in België werden geproduceerd. En zo ontstond Bazoef! Hun ambitie: hondenbrokken maken die goed zijn voor de gezondheid van hun hond (en van andere honden) maar die ook goed zijn voor de planeet en die uiteraard lekker zijn. (Voor de goede orde, Hubert was al geïnteresseerd in insecten.)

Een uniek ‘clean label’-recept

Uit bezorgdheid voor het welzijn van de dieren waren ook de eiwitbron en de kweekomstandigheden heel belangrijk. Anne-Françoise en Hubert kwamen al snel tot de conclusie dat voeding op basis van insecten aan hun waarden voldeed. Bazoef koos voor het ‘clean label’, een recept dat alleen bevat wat noodzakelijk en goed voor de gezondheid is en dat duidelijk en begrijpelijk is voor de koper. Deze transparantie is essentieel bij de overgang naar kwaliteitsvollere voeding.

Het gedroogde insecteneiwit is afkomstig van meelwormen, die in Frankrijk worden gekweekt. Eiwitten zijn essentieel, omdat ze de voornaamste componenten van de structuren van alle lichaamscellen vormen. Bazoef vulde het recept vervolgens aan met naakte haver. Dit graan heeft als voordeel dat het rijk is aan vezels en tegelijk koolhydraten, en dus energie, verschaft. Het bevat geen sporen van tarwegluten, waarvoor sommige honden gevoelig zijn. Het recept bevat ook witte rijst voor extra energie en om de hondenbrokken vorm en consistentie te geven.

Er werden verschillende gedroogde groenten en fruit toegevoegd om gevarieerde voeding aan te bieden. Ze leveren extra vezels aan, wat de darmtransit ten goede komt. De vetten zijn afkomstig van koolzaadolie, eveneens een plantaardige bron. Koolzaadolie bestaat voor meer dan 60% uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze oliesoort bevat veel omega 3-vetzuren, vooral alfalinoleenzuur, en vitamine E omwille van de voedende en antioxiderende eigenschappen. En voor de vlotte vertering zitten er twee soorten prebiotica in het recept van Bazoef. Er werd ook veenbes toegevoegd omwille van de bescherming tegen urineweginfecties, vooral bij teefjes. Er zijn erg weinig gevallen van allergie voor insecten bekend bij honden. Sommige dierenartsen raden zelfs al brokken op basis van insecten aan voor honden die allergisch zijn voor klassieke eiwitten.

De hondenbrokken van Bazoef zijn een uitstekende keuze voor de gezondheid van je viervoeter. Daarnaast dragen ze bij tot het behoud van de planeet en tot het welzijn van je hond. Bazoef wordt geproduceerd in Gent. Voor het merk was het een evidente keuze om samen te werken met lokale leveranciers en te garanderen dat hun hondenbrokken ‘made in Belgium’ zijn.

Een milieuvriendelijke verpakking

Vanuit diezelfde optiek heeft Bazoef ook de verpakking zorgvuldig uitgekozen. De zakken zijn gemaakt van volledig recycleerbare LDPE-plastic. En ze zijn herbruikbaar. Je kunt er dus je in bulk gekochte hondenbrokken in stoppen, wat bovendien een uitstekende houdbaarheid garandeert. Bazoef is verkrijgbaar in bio- en bulkwinkels, in gespecialiseerde dierenwinkels, bij dierenartsen en via de webshop die een voordelige abonnementsformule aanbiedt.

Per zak van 2 kg = 18 euro – In bulk = 8 euro/kg

Bazoef richt zich tot iedereen met een volwassen hond, die bezorgd is om de gezondheid van z’n dier en die bewuste keuzes wil maken voor de planeet. En meer in het bijzonder tot baasjes van kleine honden. Bazoef heeft beslist om eerst te focussen op een recept voor volwassen honden. Binnenkort volgen nog recepten voor puppy’s en gevoelige honden. www.bazoef-petfood.be