BBT- open

De Best Belgian Taster competitie is een open wedstrijd waaraan zowel geoefende wijnliefhebbers als professionals (sommeliers, wijndocenten, wijnhandelaren, mensen uit de horeca,…) kunnen deelnemen. De proef bestaat erin 10 Europese wijnen blind te proeven en deze zo precies mogelijk te identificeren naar druivenras, herkomst, oogstjaar en rijpingsmethode.

Prijzen :

De inzet van de wedstrijd is reëel. De laureaat ontvangt: de titel van Best Belgian Taster of the Year, die hij/zij gedurende een jaar mag dragen, en een trofee, een uitnodiging als jurylid voor een van de organisaties van de Concours Mondial de Bruxelles (met inbegrip van verplaatsingen, hotelverblijf en bezoeken aan wijngaarden), een kist van 12 door de CMB bekroonde wijnen en een prijs van de sponsor

De nummers twee en drie van de wedstrijd ontvangen respectievelijk een diploma van ‘Tweede Prijs’ en ‘Derde Prijs’ en ontvangen een kist van 6 en 3 bekroonde wijnen en een prijs van de sponsor.

BBT-Off

Behalve de hoofdwedstrijd bestaat de mogelijkheid om in te schrijven voor de voorafgaande oefensessie, de BBT-Off. Men kan desgewenst natuurlijk enkel inschrijven voor de hoofdwedstrijd. De uitslag van de oefenwedstrijd zal onder geen beding meetellen voor de officiële wedstrijd. Deze sessie is enkel bedoeld om zich de techniek en het tempo van de wedstrijd eigen te maken. Hierbij zullen 7 Europese wijnen geproefd worden.

Inschrijving

Gelet op de sanitaire situatie is het aantal plaatsen strikt beperkt. Het tijdstip van ontvangst van uw inschrijving bepaalt of u kan deelnemen aan de wedstrijd. Er zijn reservedata voorzien in geval de sanitaire situatie dit vereist. Deze data vindt u op het inschrijvingsformulier. U kan vooraf het reglement en inschrijvingsformulier opvragen (mail naar bbto@vinopres.com met mededeling ‘reglement BBT-O’). De inschrijvingen zelf starten op 22 maart om 01.00 uur om iedereen gelijke kansen te bieden.

In deze periode van covid-maatregelen wordt de wedstrijd georganiseerd in 2 sessies, één op zaterdag en één op maandag, met één enkele winnaar voor beide sessies (inschrijving slechts mogelijk voor een van de 2 sessies).

Inschrijvingsgeld: Het inschrijvingsgeld voor beide BBT-Off + BBT-Open, dus oefensessie én officiële wedstrijd bedraagt €75. Wie enkel aan de BBT-Open, dus aan de officiële wedstrijd wil deelnemen betaalt €50.

Voorziene data

BBT-Off Oefensessie 1: zaterdag 5 juni, om 11u. – BBT-Off oefensessie 2: maandag 7 juni, om 11u

BBT-Open Contest 1: zaterdag 19 juni, om 11u – BBT-Open Contest 2: maandag 21 juni, om 11u.