Belgian Owl breidt haar gamma van Single Malt Whiskies uit

Het Belgische whisky merk Belgian Owl breidt deze herfst haar gamma van Single Malt Whiskies uit in 4 versies: Passion en Intense, beide drie jaar oude single casks, vullen het gamma aan dat bestaat uit Origine (Spirit drink, niet gerijpt) en Identité (eveneens 3 jaar oud). Intense is een opmerkelijk whisky die afwijkt van de gebruikelijke 46% alc vol gezien hij op vatsterkte werd gebotteld en +/- 70% vol laat optekenen, bijzonder stevig en pittig maar vooral erg lekker!

De distilleerderij The Owl distillery, die de Belgian single malt whiksy produceert met gerst geteeld in Haspengouw onthult twee nieuwe producten waar de kenners van authentieke whisky naar uitkijken: een Single Cask, een uniek gebotteld vat, dat Passion heet. De magie van de rijping en van het vat biedt elk editie een eigen bijzondere smaak. En een Single Cask, gebotteld op vatsterke, die Intense heet, en die de aromatische intensiteit van een single cask benadrukt door deze voor te stellen in haar meest pure uitdrukking.

Naast dit nieuw gedefinieerde gamma stelt de distilleerderij ook een speciale editie van het programma Eternity voor.

Dit jaar werd de Belgische distilleerderij eveneens gehonoreerd door een zeer positieve vermelding in de Whisky bible 2018 van Jim Murray de internationale gids voor whisky. Het betreft een drie jaar oud vat, gebotteld op vatsterkte, uit de privécollectie van de distilleerderij ‘The Private Angels’.

De distilleerderij heeft eveneens een volledige traceerbaarheid van haar producten op poten gezet die terugleidt tot de velden waar de gerst werd geteeld. Het is namelijk de grond die het karakter van de whisky bepaalt omdat deze aan de Haspengouwse gerst een specifiek karakter ontleent. De lokale landbouwers die betrokken zijn bij de productie bewerken het land op duurzame wijze. Ze willen het kwalitatief grondgebied bewaren en de puurheid van de watertafel respecteren die onder de velden loopt. Mout en water zijn namelijk de enige ingrediënten van een Single Malt Whisky.

Momenteel wordt de gerst geteeld op een oppervlakte van 72 ha, teelt die mede door de inbreng van de Schotse alhambics de productiecapaciteit tot 80.000 flessen mogelijk maakt.

De distilleerderij ontvangt bezoekers met open armen om haar wereld en passie te delen. Het toeristisch seizoen begint in maart 2018 met vrije bezoeken of op afspraak. Liefhebbers kunnen eveneens evenementen ter plaatse organiseren.

Distilleerderij Belgian Owl – 7 Hameau de Goreux – 4347 Fexhe-le-Haut-Clocher tel:04/ 223 07 17 email: info@belgianwhisky.com