Belgian Owl en het Gele teken

Twee mythes die elkaar ontmoeten en de liefhebbers een onwaarschijnlijk avontuur voorstellen: de editie By Jove, een Singel Malt van 4 jaar oud…

De editie By Jove is een avontuur waar twee werelden samenkomen, die van de Single malt en die van Stripverhalen, een dialoog tussen de  9de kunst en de top van de Belgische whisky. Voor deze eerst reeks By Jove, voert Belgian Owl het album ‘Het Gele Teken’ op waarin twee detectives van de ene verrassing in de andere vallen. Vier edities van een Single Malt met vier mythische vignetten van het album. Het getal vier komt ook voor in het album zoals de liefhebbers al begrepen hebben. De degustatie is op het niveau van dit avontuur dat al zoveel lezers gedurende decennia heeft gefascineerd.

Blake & Mortimer, het juweel van de Belgische-Franse strip…

Een mythische serie, een waar stuk erfgoed, dat in 1952 is verschenen uit de koker van Edgar P Jacobs, een van de grootste stripauteurs. Sinds 63 jaar werden meer dan 15 miljoen albums verkocht over heel de wereld en werden van elke nieuwe vertaalde strip 450.000 albums verkocht in 12 talen. Sindsdien zijn 24 albums verschenen, waaronder het laatste, album 24- ‘Het testament van William S.’ door Yves Sente en André Juillard dat uitkwam op 25 november 2016.

Blake & Mortimer is een avonturenreeks die zich ook leent voor spelletjes, onder andere bij éditons Ystari Games met 64 in team op te lossen onderzoeken in de vorm van coöperatieve spelletjes. Een Blake &Mortimer spelletje is ook beschikbaar in de App store. Blake & Mortimer zijn eveneens helden op het kleine scherm op een DVD bij Citel Vidéo.

Het vierdelig assortiment By Jove whisky is 48maand gerijpt en heeft een alcoholgehalte van 46% vol. Deze 4 jaar oude whisky is beschikbaar in 12.000 flessen waarbij elk van de etiketten 3000 stuks meekrijgt. Een item voor verzamelaars maar ook voor fijnproevers, Voor de distilleerderij een eerste stap in de langzame uitbouw van oude whisky’s die mede mogelijk wordt gemaakt door het opslaan van enkele vatten van elke editie.