Mondrian Doha introduceert international gerenommeerde chefs

Met de opening van het Mondrian Doha hotel brengt sbe ook een aantal gerenommeerde chefs naar Qatar, onder hen chef-kok Wolfgang Puck en de Japanse chef-kok Masaharu Morimoto, beide voor het eerst in Doha.

Mondrian Doha, het langverwachte hotel van global lifestyle hospitality company, sbe, huisvest twee internationaal gerenommeerde restaurants als onderdeel van zijn uitgebreide voedsel- en drank-emporium. Celebrity Chef Wolfgang Puck opent er een van ‘s werelds meest gevraagde steakrestaurants, CUT, terwijl de Japanse chef-kok Masaharu Morimoto, bekend om zijn naadloze integratie van westerse en Japanse ingrediënten, Morimoto Doha introduceert – de eerste Morimoto buitenpost die in het Midden-Oosten wordt geopend.

Executive Chef, Simon John Winchester, voor Mondrian Doha: ” Zowel CUT als Morimoto passen perfect in de Mondriaan ethos van internationale allure. Deze restaurants vormen ook een perfecte aanvulling op het internationale en lokale culinaire aanbod van het hotel. ”

De creaties van CUT worden geserveerd in een elegant decor getooid met designelementen van marcel Wanders waardoor het klssieke steakhouse een uniek kader meekrijgt. Hier serveert men de beste stukjes rundvlees uit de hele wereld maar evenzeer schelpdieren, zeevruchten, pasta’s en houtoven pizza’s. Geînspireerd door de volle en veelkleurige Qatar-zonsondergang gekoppeld aan de grandeur van puur wit, biedt CUT niet alleen hoogstaande gastronomische creaties maar ook een exclusieve mix van cultuur, architectuur en kunst.

Celebrity-kok Wolfgang Puck merkt op: “Ik begon te koken als een kind, samen met mijn moeder. Ze was een chef-kok in de Oostenrijkse stad waar ik werd geboren en met haar aanmoediging begon ik mijn formele opleiding op veertienjarige leeftijd. Als een jonge chef-kok werkte ik in een aantal van de beste restaurants van Frankrijk voordat ik naar de Verenigde Staten verhuisde, waar ik mijn eerste vlaggenschip-restaurant in West Hollywood op de Sunset Strip creëerde. In 2006 opende ik CUT, dat na slechts één jaar een prestigieuze Michelin-ster verdiende met tal van andere toponderscheidingen. Nu omvat deze portfolio van restaurants over de hele wereld.  CUT Doha levert innovatie op elk niveau door zijn unieke culinaire, service en design-combinatie met een menu dat de filosofie het aanbieden van alleen de beste selectie van ingrediënten – eenvoudig gekookt en mooi gepresenteerd, illustreert. ”

Even spannend, Morimoto Doha voegt een gevoel van flair toe aan de culinaire scène in Doha door voor het eerst in het Midden-Oosten een perfecte combinatie van de Japanse en Amerikaanse keuken aan te bieden. Chef-kok Masahuru Morimoto, bekend om zijn optreden in de tv-show, Iron Chef, is zeer geprezen voor zijn unieke manier om voedsel te presenteren. Deze beroemde chef-kok, die het Morimoto-merk op verschillende bestemmingen over de hele wereld heeft geïntroduceerd, waaronder Mumbai, New York en Waikiki, is ook opgenomen in de Culinary Hall of Fame.

Celebrity Chef Masahuru Morimoto: “Door de jaren heen heb ik met succes een brug geslagen tussen de culinaire tradities van mijn geboorteland Japan en het Amerikaanse gehemelte, die intense opwinding, voortreffelijke techniek en perfect uitgebalanceerde smaken brengen aan duizenden fijnproevers over de hele wereld. Toen ik 24 was, opende ik mijn eerste restaurant voordat ik naar de Verenigde Staten verhuisde om mijn culinaire repertoire uit te breiden en de mogelijkheden voor een keuken te verkennen die het beste van beide culturen zou combineren. Vandaag ben ik er trots op dat ik een kenmerkende stijl heb gecreëerd. Met Morimoto Doha, mijn eerste restaurant in het Midden-Oosten, wil ik de gasten een buitengewone luxe dinerervaring laten beleven. ”

Geïnspireerd door de stad Nara in Japan en met tentoonstellingen over originele kunstwerken van Hiroshi Senju, is Morimoto Doha een eerbetoon aan zijn Japans erfgoed. Het opvallende kunstwerk is voorzien van waterval-muurschilderingen die gasten naar een andere dimensie brengen. Morimoto biedt gasten een voorproefje van Oost en West door zijn ongewone en toch klassieke gerechten, een sushi die nietsontziend is, een assortiment verse zeevruchten, traditionele elementen zoals Teppanyaki, een selectie rijstgerechten en een verscheidenheid aan eendgerechten, of een Wagyu-biefstuk. Met een verscheidenheid aan dranken, waaronder sake, met een ongeëvenaarde precisie en service, wordt Morimoto een begrip in het Midden-Oosten.

Morimoto en CUT worden vergezeld door zes andere eet- en drinkgelegenheden, elke ruimte ontworpen door Marcel Wanders en alle met een levensgenietende en innoverende ervaring om de eetcultuur van Qatar te veranderen. www.mondriandoha.com