Belgische Camille Chaverin behaalt 3de plaats op ‘Trophées Internationaux Calvados’

Tijdens de 22ste editie van de ‘Trophées Internationaux du Calvados’ in Caen (Normandië) behaalde Camille Chaveron, een 25-jarige bartender in het Thon EU hotel te Brussel, de 3de plaats. Deze internationale cocktailwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het IDAC (L’Interprofession des Appellations Cidricoles) dat alle Calvados producenten vertegenwoordigt en richt zich tot professionele en toekomstige bartenders uit 14 landen. De bedoeling is om Calvados op een originele manier te verwerken in een long of short drink cocktail en dit rond een bepaald thema. Dit jaar was de uitdaging om minstens één groente te gebruiken in hun recept, een gewaagd maar erg trendy thema in de cocktailwereld. Camille verraste de jury van de wedstrijd met een originele cocktail op basis van venkelsiroop en een pekel van kikkererwten.dscn1760

Het recept?

4 cl Calvados Flaguerie. 2 cl vlierbloesemsiroop; 2 cl venkelsiroop; 1 cl vers citroensap en 3 cl kikkererwten pekel

Camille in het kort …

Camille is afkomstig uit Picardië, Frankrijk en is lid van de ‘Union of Belgium’s bartenders’. Na haar studies aan de Vatel Hotel Management School begon ze te werken voor het Brusselse Thon EU hotel. Zij nam eerst deel aan de Belgische preselecties en mocht België vervolgens vertegenwoordigen tijdens de finale van de ‘Trophées Internationaux du Calvados’ op maandag 26 maart in Caen waar laureaten van 14 landen meedongen naar de felbegeerde titel.

Camille was bijzonder blij met haar derde plaats: “Ik werk met heel wat verschillende soorten alcohol maar ik heb een bijzondere affiniteit voor Calvados. Ik vind dat Calvados al te vaak wordt “vergeten” maar je kan er écht fantastische cocktails mee maken. Ik ben zelf grote fan van het domein van Flaguerie. Een klein domein dat enorm veel moeite doet om heerlijke producten te maken en op een dynamische manier te exporteren.”