Belgische gin kaapt internationale award weg

Het Antwerpse merk HAVN lanceerde zijn wereldse gins nog maar in 2016. Vandaag ontvangt het al een gouden medaille van de gerenommeerde internationale experts van de Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Het overtuigde met zijn HAVN Bangkok-gin, gekruid met limoengras, gember en kaffirblad.

Concours Mondial de Bruxelles is een internationaal gerenommeerde wedstrijd, bekend voor zowel zijn wijnparcours als sterkedrankentests. Op 22, 23 en 24 augustus verzamelden 66 internationale experts zich in La Serena Chili om meer dan 1 200 soorten vodka’s, rums, whiskys, gins en ander straf spul te proeven uit maar liefst 54 landen. De beste inzendingen konden rekenen op een prijs in de categorie Grand Gold, Gold of Silver.

Voor België maakte de gloednieuwe HAVN gin uit Antwerpen meteen furore met zijn ‘Bangkok’-editie. Deze lekkere gin – gekruid met limoengras, gember en kaffirblad – sleepte meteen een gouden medaille in de wacht!

HAVN gin, proef de wereld: De haven. Het beginpunt van een ontdekkingsreis, een spannende smeltkroes van smaken en culturen, een plek waar je je voelt thuiskomen. HAVN is dit alles in één nip. Met een eerste lijn met vier smaken gin in 2016 en een rumlijn in 2017, laat het zich inspireren door havensteden wereldwijd om wereldse smaken tot bij je thuis te brengen. Met telkens enkel de beste ingrediënten en met een uniek design voor de flessen.

“We willen gins creëren geïnspireerd op wereldhavens, waarbij je zonder verdere uitleg meteen hun oorsprong proeft”, zegt Steve Symons – de seriële ondernemer achter HAVN. “Ze hebben complexe smaakpaletten. Dat proef je, of je nu de gin puur drinkt, of in combinatie met de juiste tonic.”

HAVN is een project van de Antwerpenaar Steve Symons, die met zijn kantoormerk BuzziSpace zorgt voor happier, healthier workspaces. In zijn HAVN CoWork aan de Ankerrui kun je dit aan den lijve ontdekken. HAVN Church is dan weer een unieke eventlocatie in de voormalige Noorse zeemanskerk. Zijn vrouw Sas Adriaenssens is een creatieve en ook culinaire duizendpoot. Naast haar ontwerpen voor BuzziSpace, vereeuwigde ze haar liefde voor het moois dat in haar moestuin groeit via haar juwelenmerk La Botanista. Voor HAVN haalt ze haar culinair talent uit de kast en stelt ze met zorg de kruidenpaletten van zowel de gins als de rums samen.

HAVN Gin – Antwerpen, Kopenhagen, Bangkok & Marseille zijn verkrijgbaar in de betere drankenhandel, conceptstore en horecazaak. ANR – kaneel • rabarber • steranijs; MRS – koriander • kruidnagel • santolina; CPH – dille • gerookte berk • zeewier en BKK – limoengras • gember • kaffir blad. www.havn.com