Belgische Gouda: een nieuw product van de kwaliteitsketen Carrefour

  • Een nieuw product wordt toegevoegd aan het assortiment van de Kwaliteitsketen Carrefour: Belgische Gouda – • Respectvolle afspraken tussen de boeren, het product en het milieu – • Het rijpingsproces van 8 weken zorgt voor een uitgesproken smaak van deze Gouda

Het maken van respectvolle afspraken tussen de boeren, het product en het milieu binnen de Kwaliteitsketen Carrefour respecteert Actie 6 van Act For Food. De Kwaliteitsketen Carrefour bestaat in België sinds 2000. Ze garandeert duurzame overeenkomsten met producenten om hun vakkennis en de kwaliteit van hun producten te benadrukken terwijl er tegelijkertijd wordt gelet op het milieu en het dierenwelzijn. Dit wordt opgevolgd via aan strenge procedure.

Carrefour breidt het gamma van de Kwaliteitsketen Carrefour uit met een nieuw product: Belgische Gouda. Deze heeft een uitgesproken smaak door de rijping van 8 weken. Een normale jonge Gouda rijpt maar 4 tot 6 weken. Carrefour bood al 11 verschillende kazen aan, waaronder twee Belgische: Hervekaas gerijpt met abdijbier en abdijkaas. Deze Gouda is dus de derde Belgische kaas binnen het assortiment van de Kwaliteitsketen Carrefour.

De melk die gebruikt wordt, komt van geselecteerde boerderijen. De koeien van deze boerderijen weiden en voeden zich met vers gras. Dit gebeurt minimaal 120 dagen in het seizoen tussen 1 mei en 31 oktober.

Er worden drie productsoorten aangeboden: de hele kaas die beschikbaar is in de versafdeling, de verpakte verse plakjes kaas en de kaasblokjes in de afdeling traiteur. Net zoals alle producten van de Kwaliteitsketen Carrefour, wordt dit product verpakt in een recycleerbare kartonnen doos.