Belvedere Citrus

BELVEDERE CITRUS

 

Belvedere Citrus werd gelanceerd in 2003 als eerste in de maceratiereeks. Het is de perfecte mix van Mexicaanse limoenen en twee soorten citroenen uit Italië en Argentinië. Om de drank een verfrissende zestesmaak te geven, worden enkel de schillen gebruikt.

COCKTAIL ROSEMARY GIMLET

50ml Belvedere Citrus, 20ml vers limoensap, 15ml gewone siroop Takje verse rozemarijn

Duw de rozemarijn samen op de bodem van de shaker. Voeg de andere ingrediënten en het ijs toe en schud tot het mengsel heel koud wordt.

Filter de cocktail en serveer in een koud martiniglas of in een tumblerglas met ijsblokjes. Werk af met een takje rozemarijn.

PROEFNOTITIES

Neus : Frisse, pure en groene smaak van scherpe citrus met heldere en pittige limoensmaak.

Mond : Complex en evenwichtig. Scherp, zuiver en uitnodigend, met perfect geïntegreerde toetsen van citroen en limoen.

Afdronk : Zuiver, pittig en ietwat rins.

 

BELVEDERE PINK GRAPEFRUIT

Belvedere Pink Grapefruit zit boordevol roze pompelmoes, citroen en gember. Deze pittige en verfrissende wodka valt bij iedereen in de smaak en past perfect in verschillende cocktails, maar kan ook gewoonweg met tonic of frisdrank geserveerd worden.

COCKTAIL GRAPEFRUIT & TONIC

50ml Belvedere Pink Grapefruit . Vul aan met Fever Tree Tonic . Serveer de cocktail in een longdrinkglas met ijs. Werk af met een schijfje roze pompelmoes.

PROEFNOTITIES

Neus : Een wervelwind van heldere, verfrissende, zoete roze pompelmoes en citrussmaken, met een toets van rijp pompelmoesvruchtvlees en pittige gember, aangevuld met een vleugje vanille.

Mond : Zacht, zoet en rijk, met een fluwelen textuur en de rinse, levendige smaak van roze pompelmoes, verzacht door verwarmende toetsen van gember en citroenschil. Een gematigd bouquet met een goede balans tussen rins en kruidig.

Afdronk : Blijvende frisse citrusnoot met de sterke, zoete warmte van kruiden en een zachte afdronk van room en vanille.