Belvedere macereted

Hoewel de meeste wodka’s geur-­-en smaakloos zijn, bestaan er al sinds het prille begin ook gearomatiseerde versies –oorspronkelijk om de povere kwaliteit te verdoezelen of omwille van de vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Hoewel de Russen en Polen een traditie kennen van gearomatiseerde wodka’s, die zelfs iets meer uitgesproken is in Polen, raken ze het maar niet eens over wie nu de wodka heeft uitgevonden. Bekende Poolse gearomatiseerde wodka’s zijn Zubrowka (met de smaak van veenreukgras), Krupnik (met honingsmaak), Sliwowica (met pruimensmaak), Pieprzowka (peper), Jarzebiak (lijsterbes), Wisniowa (kers) en Goldwasser (met kruiden, specerijen en kleine, echte goudvlokken – oorspronkelijk toegevoegd omdat men dacht dat dit gunstig was voor de gezondheid). Veel van die Poolse namen en recepten dateren uit de zestiende eeuw.

In de huidige trend van gearomatiseerde wodka’s die worden vervaardigd zoals gedistilleerde gin, neemt Belvedere Vodka het voortouw. De Belvedere-wodka krijgt een infusie van fruit en andere smaken en wordt daarna opnieuw gedistilleerd. Deze methode is ook populair bij een snel groeiend aantal kleine Amerikaanse stokers, waarvan sommige het geredistilleerde en gearomatiseerde distillaat ook nog eens verdunnen tot flessterkte door er vruchtensap aan toe te voegen (bijvoorbeeld Hangar One).

Deze ambachtelijke methodes om wodka te aromatiseren staan in schril contrast met de industrieel gearomatiseerde wodka’s, die gemaakt worden door extern geproduceerde smaakaroma’s koud te mengen met het wodkamerk in kwestie.

Belvedere-wodka’s worden gearomatiseerd met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers. Al meer dan tien jaar lang maakt Belvedere 100% natuurlijk gearomatiseerde wodka’s volgens een gepatenteerd proces, namelijk maceratie, waarbij olie-extracten worden geproduceerd door bloemblaadjes, fruitschillen of vers fruit te laten weken of intrekken in alcohol, en vervolgens opnieuw te distilleren. De aanpak is eenvoudig. Eerst worden overal ter wereld of af en toe ook gewoon            lokaal in Polen de meest verse en frisse ingrediënten geselecteerd. Ze worden met veel zorg geweekt in Belvederewodka, zodat de drank de smaak en aroma’s kan opnemen. Daarna worden de ingrediënten en de wodka samen gedistilleerd, om een gearomatiseerde sterke drank te creëren (een beetje zoals ook een goede gin wordt gemaakt). Vervolgens worden die gearomatiseerde wodka’s gemengd tot verfrissende en spannende combinaties, geïnspireerd door mixologie en gastronomie maar ook gewoon omdat ze heerlijk smaken!

Het resultaat is fris, innemend en verkwikkend. Een 100% natuurlijke smaakervaring die de naam Belvedere waard is.

BELVEDERE VODKA

Ontstaan uit rogge, water, karakter. Belvedere zag het levenslicht in 1993. Het was het eerste merk dat in het wodkasegment een nieuwe norm voor uitzonderlijke kwaliteit zette en de categorie van de luxe wodka creëerde. Vandaag worden het bijzondere karakter en de compromisloze integriteit van Belvedere internationaal erkend door veeleisende wodkafans, die het natuurlijke karakter van de wodka zonder additieven weten te appreciëren.

Belvedere wordt gemaakt van Poolse Dankowskie-rogge en water uit eigen ongerepte bron, wat een smaakprofiel geeft dat bijzonder zacht is, met een subtiele zoetheid en een zachte, zuivere afdronk.