Bernard-Massard laat zijn nieuwe Grande Cuvée bruisen

De briljante oenoloog Jean Bernard startte in 1921 zijn bedrijf Caves Bernard-Massard. Hij vond zijn ideale stek langs de oevers van de Moezel in het Groot Hertogdom Luxemburg, nadat hij eerder heel wat ervaring had opgedaan in de Champagnestreek.

Hij geloofde in de mogelijkheden van de terroir van de Moezel en bouwde er zijn kelders in het dorpje Grevenmacher, met de steun van enkele gepassioneerde wijnliefhebbers uit Luxemburg en België. Wanneer Jean Bernard in de jaren dertig overlijdt, komt het wijnbouwbedrijf in handen van de familie Clasen, die sindsdien generatie na generatie de mensheid gelukkig(er) maakt met schuimwijnen van topkwaliteit.

En er is nu uitstekend nieuws voor de liefhebbers van de sprankelende bubbels: Bernard-Massard pakt uit met een nieuwe wijn die de naam La Grande Cuvée kreeg. Deze schuimwijn gemaakt op traditionele wijze (vroeger méthode champenoise geheten) is een bruisende blend van Chardonnay- en Pinot Noir druiven met typische Luxemburgse druiven als Pinot Blanc en Riesling. De Grande Cuvée rijpt, gist en rust 24 maanden en schrijdt nu op meesterlijke wijze het hof van de grote schuimwijnen binnen.

Zijn structuur gebouwd op complexiteit en harmonie zorgt voor frisheid, elegantie en verfijning. Zijn aroma’s van rijpe peren, gele appels en abrikozen vermengd met fijne toetsen van citroen (citrus), zorgen voor een mooie scherpte en onnavolgbare frisheid.

Antoine Clasen: ‘ De creatie en ontwikkeling van een nieuwe cuvée vergt steeds heel veel tijd en geduld. Er ging vier jaar over: van onze beslissing tot de dag dat de eerste fles werd gebotteld en op de markt kwam. We wilden een wijn maken met een toegankelijke smaak die zonder blozen naast de besten uit zijn categorie kan staan. We hebben veel plezier beleefd aan het hele evolutieproces van deze cuvée. We kozen uit tientallen wijnen en probeerden diverse zaken uit: van inox tot beton en hout, voor de wijn op flessen werd getrokken voor zijn tweede gistingsfase. Het resultaat – waar men vooral trouwens nooit zekerheid heeft – overtuigde om deze nieuwe mooie fles met godendrank te lanceren.”

De Grande Cuvée is eens te meer het bewijs van de onschatbare savoir-faire van het familiale wijnhuis. De nieuwe schuimwijn speelt in op de verwachtingen van het publiek dat op zoek gaat naar een prima product voor een eerlijke prijs.

De nieuwe Grande Cuvée is verkrijgbaar bij Carrefour aan een richtprijs van 13.49€