De kandidaten van de Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket zijn bekend. Restauranthouders die willen deelnemen aan de nieuwe editie van de Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket konden sinds 21 juni hun kandidatuur indienen. De inschrijvingen werden afgerond, 20 kandidaten strijden dit jaar om de felbegeerde prijs.
Vorig jaar namen de organisatoren Cédric Mosbeux van tweevoudig winnaar Fernand Obb Delicatessen op in de jury. Toen wonnen Les Brasseries Georges. In 2022 waren er 19 deelnemers. Opnieuw maakt Cédric Mosbeux (Fernand Obb Delicatessen) deel uit van de jury. Het wordt dus weer een open strijd aangegaan door niet minder dan 20 etablissementen: Albert, Aux Armes de Bruxelles, Beaucoup Fish, Bistro de la Woluwe, Brasserie des Alexiens, Brasserie Ma Poule, Brasserie Ommegang, Les Brasseries Georges, Café Maris, The Dominican, L’Improbable, Kroket, LPB Market & Bistro, Nüetnigenough, Les Petits Oignons, Le Rendez-Vous des Artistes, Restaurant Vincent, Schievelavabo Ukkel, Todt’s Café, Wine in the City.
Om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen, moesten de kandidaten aan de volgende criteria voldoen: ze moesten eigenaar zijn van een actieve zaak, kantine, toonbank of foodtruck in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en zelfgemaakte garnaalkroketten op het menu hebben staan.
De jury, bestaande uit gastronomische journalisten, zal voor de beoordeling een puntensysteem hanteren om een hiërarchie van de geproefde producten op te maken. Er worden punten toegekend op basis van verschillende criteria, waaronder de knapperigheid, de smaak en de kwaliteit van de garnalen. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats tijdens het Eat Festival op zondag 1 oktober. Ook het publiek heeft een stem. Want festivalgangers kunnen de jury vervoegen en bonuspunten geven aan de kandidaten.
De winnaar mag zich na de bekendmaking van de uitslag een jaar lang de titel ‘Beste Brusselse Garnaalkroket’ toe-eigenen.