Bezoekers enthousiast over voorjaarseditie Fleuramour

“Combinaties van ragfijne structuren, kleur en originaliteit”. De voorjaarseditie van Fleuramour zit er alweer op! Fleuramour – Crystal & Flowers bracht een combinatie van kristal en bloemsierkunst, en dat bleek een schot in de roos. Duizenden liefhebbers bezochten de tentoonstelling in Val Saint-Lambert (Seraing) en genoten er van de meer dan 35 fenomenale bloemendecoraties en prachtige kristalkunst. Ontdek hier de hoogtepunten van het evenement en noteer alvast de volgende editie in je agenda!

Kleurrijke pronkstukken op Fleuramour – Crystal & Flowers

Bloemen in het gangpad, een rijkelijk versierd altaar en feestelijke raamdecoraties. Deze romantische bloemendecoraties vulden het voorbije weekend de trouwzaal in het kasteel van Val Saint-Lambert.

Ook fleurige theekopjes en verrukkelijke bloementaarten mochten niet ontbreken. Naast ervaren floristen werkten ook tientallen liefhebbers en studenten mee aan het voorjaarsevenement. Zij brachten kleine kunstwerken met als thema ‘floral tea time’. Denk aan versierde theepotten en kopjes met bloemen, bladeren, mos,… Maar ook speelse bloementaarten, cakes en tafelversiering.

Een ongelooflijke must-see was de indrukwekkende bloemeninstallatie van Cyril Lowet in de abdij van Val Saint-Lambert. Het lichtspel in combinatie met neonkleurige bloemen en bijpassende muziek maakten van deze decoratie een ware totaalbeleving.

Floriste Rita Van Gansbeke maakte een speelse decoratie barstenvol kleuren en deed daarmee verlangen naar de zomer. Ook Florent Dodeigne bracht een bonte mix van bloemen en kleuren. Boven zijn bloemenstructuur, genaamd ‘Au-delà des limites’, zweefde een luster van labels waarmee hij hokjesdenken aankaart en pleit voor een wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn.

Studenten bloemsierkunst bouwden een florale vertrekhal waarbij ze valiezen vulden met honderden bloemen en daarbij ludieke pijlen plaatsten richting Bodrum, Malaga en Corfu. De reis was 100% de moeite waard!

Benieuwd naar meer florale kunstwerken van Fleuramour – Crystal & Flowers 2022?  Noteer nu al in je agenda: Fleuramour – Passion for Flowers! Van 23 tot en met 26 september viert bloemenfestival Fleuramour haar 25ste verjaardag op het kasteeldomein in Alden Biesen (Bilzen). Vier dagen lang ontdek je er honderden bloemendecoraties in het thema ‘MAGIC’. Een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan! Tickets zijn nu al verkrijgbaar in voorverkoop via www.fleuramour.be