Bistro Chez Lulu of gastromanie – Hoeilaart

Bistro Chez Lulu is het culinaire accent van hotel Groenendaal vlakbij het station Groenendaal, hotel dat deel uitmaakt van de groep Restauration Nouvelle en net als de overige leden, naast het verblijfsaccent ook het culinaire in het daglicht stelt.

De locatie van het hotel aan de rand van het Zoniënwoud is optimaal voor natuurliefhebbers en wandelaars die zich willen ontspannen zonder daarom tot in het diepste van de bossen en wouden te moeten doordringen. Ook voor fietsers die naast de verharde boswegen ook hun klimtalenten in het heuvelachtige landschap van de druivengemeenten Overijse en Hoeilaart willen aanscherpen biedt het hotel een uitgelezen uitvalsbasis.

In het prachtige hotel aan de rand van het Zoniënwoud is Bistro Chez Lulu gevestigd. Een zaak in een gezellige en ontspannen stijl en met een open keuken. ‘s Middags valt er veel licht naar binnen dankzij een groot glasraam dat het hele restaurant verlicht. ‘s Avonds is het licht gedempt en overheersen koperachtige tinten en een gezellige stijl. Hier zal je ook de combinatie van elegantie aan tafel en het plezier van bistronomie kunnen appreciëren.

De bistrokeuken van Bistro Chez Lulu, is de keuken van bij ons, met brasseriegerechten, typische gerechten die de chef heeft herwerkt en een moderne toets heeft gegeven. Een hippe keuken! Het resultaat is een even lekkere en smaakvolle keuken, maar met subtielere accenten. Als het tijd is voor het vieruurtje, transformeert Chez Lulu in een tearoom met heel wat kleine zoete gerechtjes: pannenkoeken, wafels, ijsjes…

Een opperbest onthaal! Rond de grote witte villa kan je rustig genieten van een terras en een grote tuin. Voor de kinderen voorziet Chez Lulu behalve de speciaal voor hen ontwikkelde menu’s een buitenspeeltuin en een speelruimte binnen. Terwijl de kinderen daar spelen, kunnen de ouderen ontspannen aan de bar of een sigaar of sigaret roken in het mooie rooksalon.

Bij het aperitief kregen we enkele leuke hapjes aangeboden, volledig binnen het bistronomie concept, maar evenzeer met lokale toetsen en volle smaken. Het winters bossoepje, glaasje krab met citronelle en crème brulée met ganzenlever, verrasten alleszins de smaakpapillen.

Als voorgerecht serveerde het koksduo Ronald Stas en Olivier van Weynbergh een decoratief garnituur bestande uit een 3-tal mooi gebakken sint jacobsvruchten met een risotto-ravioli, rivierkreeftje, groene asperge en een coulis van zwarte pens. Erg lekker en een mooie portie. Het hoofdgerecht werd evenwel een figuurlijk boeket. Een creatie van hert werd aangevuld met uitgebreid wintergarnituur met o.m. lasagne de tenerife, appel, peer, bosbessen, fijn gesnipperde en krokant gebakken boschampignons en een kwartje artisjok. Overweldigend maar boordevol smaak en mooi evenwichtig opgebouwd. Een leuke ontdekking die met een huistiramisu, speculoosijs en andere zoetigheden werd afgerond.

Voor wie deze gezellige momenten wil verderzetten, voorziet Chez Lulu 8 elegant ingerichte kamers die beschikken over alle nodige moderne comfort.

Chez Lulu bistro – c/o Hotel Groenendaal – Groenendaalsesteenweg 145 – 1560 Hoeilaart – tel 02 – 657 67 90 – www.restauration-nouvelle.be

Open 7 op 7

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

gezellige bistro

grote lichtinval

regionale specialiteiten met grote porties

leuke decoratieve accenten

aandacht voor jonge bezoekers

Delta:             1 koksmuts

hooggespannen verwachtingen

rijk gevulde kaart

groenten uit eigen moestuin