Bistro-resto Bistropolitan – Etterbeek

Hedendaagse concepten waar diverse combinaties tussen restaurant en eetcafés worden gelinkt en het uiterlijk meekrijgen van een rasechte Parijse bistro, vormen meer en meer een vaste waarde in onze hoofdstad.

De jonge architect Gilles Frankignoulle transformeerde een gebouw op de fiere  Tervurenlaan waarvan hij eigenaar is, in een spetterende bistro met passie en gevoel voor design. Philippe Absil behoort eveneens tot de creatievelingen die locaties op een treffende en bijzondere manier weten te transformeren tot gezellige en vooral uitnodigende eetgelegenheden. Nadat hij enkele jaren terug een voormalige garage in Elsene liet ombouwen tot het succesvolle en gewaardeerde restaurant Millesime, wist hij samen met de architect dit voormalig steakhouse tot een trendy bistro-resto te hervormen.

De wit-zwarte tinten in muren en decoraties maar evenzeer in de vloertegels geven het geheel een vleugje nostalgie en authenticiteit, de vloertegels werden trouwens speciaal uit Italië geïmporteerd. Gans de inrichting ademt passie en gevoeligheid uit en toont met mooi design de immense mogelijkheden die schuilgaan in de symmetrie tussen gastronomie en design. Op de bovenverdieping kan men zowel terecht bij een figuurlijke overbevolking van het restaurant, als voor vergaderingen. Philippe wil deze ruimte trouwens voorzien van een aangepaste infrastructuur om ze als boardroom te promoten maar ook om er allerlei feesten te organiseren.

Op een boogscheut van de Halfeeuwfeestpaleizen zorgt hij met Bistropolitan voor een culinair boegbeeld waar design en ambiance, hand in hand gaan met lekker eten. De brasseriekeuken pocht met verse producten zonder overbodige chichi mar wel kwalitatieve ingrediënten. Gasten krijgen hier een smaakvolle bistronomie aangeboden die nauwgezet de seizoenen volgt maar ook een link legt met de rijke bereidingen van weleer. Bovendien heeft men ook oog en oor voor de verlangens van de klant. Naast een sfeervolle bistrozaal kan men eveneens van het ruime terras gebruik maken. Op zondag wordt naast de traditionele kaart tussen 12 en 15 uur ook een brunchformule aangeboden.

Bij onze proeverij opteerden we als voorgerecht voor een carpaccio van Sint Jacobsvruchten en een carpaccio van rund. Het pittige accent bij de sint jacobsvruchten werd bij het rund opgevangen door een mooie geurige en frisse pesto en aangevuld door heerlijke parmezaanschilfers. De dagverse kabeljauw, hagelwit en leuk decoratief, kreeg een romig sausje mee. Selderij, wortel, courgette en paprika snippers zorgden voor extra  kleur, vooral de smaakpapillen werden door dit extra garnituur aangenaam verrast. Onze americain, mooi vers gemalen en gezellig kruidig met een mooi groen sla-assortiment kreeg in aparte schaaltjes een tartaar van zoete ui, en mayonaise mee. Ook de frietjes, goudgeel en mooi knapperig,  werden in een apart korfje aangeboden. Een behoorlijk grote en lekkere portie met leuk smaakassortiment, wellicht had een eierdooier van kwartel in schaaltje middenin de americain het decoratieve aspect nog meer uitstraling kunnen geven.

Bistropolitan – Tervurenlaan 105  -1040 Brussel – tel 02-736 29 00 – www.bistropolitan.be

Alle dagen open behalve zondagavond en maandagavond.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

sfeervol, gezellig en trendy interieur

attente bediening

frisse smaaktoetsen

subtiele en delicate smaakaccenten