Blonden O, de nieuwe ambachtelijke blonde uit Brugge

De groep Anthony Martin presenteert de Blonden Os (alc.6,5 °), een ambachtelijk bier van hoge gisting, historisch ontwikkeld in de Brugse brouwerij Bourgondië des Flandres en het kleine zusje van de Bruinen Os.

Anthony Martin lanceerde drie jaar geleden het Craft Beer-programma in de Belgische horeca, ter promotie van de Belgische ambachtelijke bieren, geselecteerd op smaak, originaliteit en kwaliteit van de grondstoffen. Ook de Blonden Os maakt deel uit van deze selectie!

Elke twee maanden hebben bierliefhebbers het genoegen om, tijdens een korte periode, nieuwe juweeltjes te ontdekken die in zeer beperkte hoeveelheden worden gebrouwen en die van het vat verkrijgbaar zijn bij partner-horecazaken. Omwille van het succes is de Blonden Os voortaan ook beschikbaar in flesjes van 33 cl in uw favoriete supermarkt.

Het ontbreekt deze prachtige ambachtelijke blonde, met een hoge kraag van wit schuim, niet aan karakter. Het bier is verfrissend en aangenaam te drinken, en heeft een licht bittere afdronk. De neus is puur en elegant zonder veel dominantie. Licht fruitige en kruidige aroma’s maken het boeket compleet.

Suggesties voor foodpairing:

Met asperges à la flamande of een omelet. Of met een zachte Hervekaas voor de liefhebbers en voor de minder avontuurlijke fijnproevers een zachtere abdijkaas.