Antwerpen krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij

Bij patisserie Willem Verlooy ontmoet een warme bakkerij de wereld van de haute patisserie. Een combinatie van vakmanschap, ambacht en de allernieuwste technieken: dat is dé innovatieve kracht van toppatissier Willem Verlooy. De naam klinkt misschien bekend, want Willem werd door Gault&Millau in 2016 verkozen tot één van de beste patissiers van het land en met ruim 25.000 volgers zeer populair op Instagram.

Broodboetiek Verlooy neemt het voormalige Konditori over in de Schermersstraat en slaat de handen in mekaar met jong, opkomend talent Berre Ceuppens die vorig jaar nog Belgisch én Europees kampioen viennoiserie en brood werd. Berre toont zijn uitzonderlijke talent voor “Broodboetiek Verlooy” en neemt het warme bakkerijgegeven voor zich met dagelijks kraakvers brood en koffiekoeken. “Patisserie Verlooy” verrast met pure en stijlvolle taarten en desserts, tot in de perfectie uitgevoerd met een verfijnde finishing touch.

Het beproefde concept waait over vanuit het kempense Westerlo waar de familie Verlooy inmiddels 8 jaar een succesvolle bakkerij heeft. “De focus ligt op strakke, haute patisserie in combinatie met rustieke desembroden” zegt Willem die de laatste jaren vooral op internationaal vlak veel indruk heeft gemaakt. Willem demonstreerde zijn patisseriekunsten al meermaals in oa. China, Dubai en Bali tijdens masterclasses en events. Uit zijn samenwerkingen met de Belgische fruitproducent Crop’s fruits kwam vorig jaar een eerste patisserieboek genaamd “Fabulously Fruity” voort. Willem mag zich ondertussen zelfs global ambassador noemen van het Ooigemse Crop’s.

Er staan nog meer indrukwekkende samenwerkingen op het programma, zo komt er een nieuwe lijn met “designer chocolates” in samenwerking met één van ’s werelds beste chocolatiers Mathieu Dierinck aan. Deze uitzonderlijke pralines worden aangeboden in geschenkverpakking en zullen beschikbaar zijn in het najaar.

Met de titel Belgian Best Pastry Chef in 2016 door Gault & Millau hees Willem Verlooy zich bij de top van de Belgische patisseriewereld. Zijn boek Fabulously Fruity is een internationale bestseller. Naast zijn werk voor de bakkerij ontwikkelt Willem exclusieve desserts voor high-end restaurants en geeft hij internationale demonstraties voor o.a. IBC Belgium, Barry Callebaut & Crop’s.

Willem komt uit een echte patisseriefamilie: zijn ouders, oom en neef zitten ook in het vak. Zijn creaties zijn puur en stijlvol met eenvoudige kleurencombinaties, strakke lijnen en een verfijnde finishing touch die tot in de perfectie wordt uitgevoerd.

Praktische informatie : De opening van het nieuwe filiaal te Antwerpen staat gepland op vrijdag 5 juli 2019. Adres Schermersstraat 8, 2000 Antwerpen (voormalig Konditori) – www.broodboetiek.be