BLV Lake – Overijse

Een nieuwe plek aan het meer van Genval! Voor de meeste onder ons staat een restaurantbezoek gelijk met het bouwen van een feestje. Intiem, intens met vrienden of gezellig met de familie. BLV Lake is de ideale locatie.

Niet verwonderlijk, aangezien BLV Lake het geesteskind is van een trio vrienden, emblematische spelers in het Brusselse en Brabantse nachtleven. DJ’s, restauranthouders, mixologen en ervaren barmannen, ze bedachten en creëerden deze plek waar al hun talenten samenkomen. Het is een unieke totaalbestemming voor wie zo’n sfeervol adres op zo’n mooie locatie nog niet heeft gevonden.

BLV is het jongste en wellicht hipste restaurant aan de oevers van het meer van Genval, het opende zijn deuren in de zomer 2022. Een vrolijke groep mensen met een passie voor lekker eten en goed gezelschap hebben er hun nieuwe hoofdkwartier van gemaakt. BLV is een adres voor iedereen die van het leven en de goede dingen in het leven houdt. Voor hen een ruim pand, een kaart met heerlijke gerechten die ‘s avonds en natuurlijk ook ‘s middags op doordeweekse dagen en zondagen worden geserveerd, afterworks en fingerfood, dj-avonden en te gekke cocktails! Alles geserveerd in een ingetogen of feestelijke sfeer en in een origineel, gepersonaliseerd decor. Fluwelen bankjes, vriendelijke ovalen tafels, loungemuziek of pittige achtergrondmuziek en verlichting die past bij het moment van de dag en de stemming van de klanten. Genoeg om keer op keer terug te komen naar deze unieke feestlocatie aan de oevers van het meer van Genval.

Dylan Grenier, MK Silva, Alessandro Michielotto aan het roer

Het was niet eenvoudig om alles wat het trio wilde beleven en delen met hun vrienden, die net zo dol waren op ‘up to date’-feesten als zijzelf, in muziek, of beter gezegd in de praktijk te brengen op één locatie. Dylan, MK Silva en Alessandro zijn gewend om in de nachtclubwereld te werken, originele feesten en evenementen te organiseren, een gedurfd en eigentijds assortiment signature cocktails, perfect uitgevoerde klassiekers en gedurfde nieuwe producten aan te bieden, evenals een democratisch restaurantmenu. Toch konden hun droom verwezenlijken en delen met anderen. Het resultaat is een nieuw, levendig restaurant dat  doet denken aan een belvedère – of de Belvedere wodka die BLV’s partner is – aan de rand van het meer (Lake) en is daarmee de meest Instagrammable naam van het moment geworden.

Tal van attracties op het BLV-meer

Hoewel het trio organisatoren, met hun respectieve vaardigheden en ervaring, de belangrijkste attractie is, zijn er nog genoeg andere dingen die mensen naar de BLV trekken. De locatie alleen al is aantrekkelijk. Aan de ene kant heeft het bord uitzicht op het meer van Genval, en aan de achterkant van het gebouw ligt een ander meertje in het hart van de tuin die deel uitmaakt van het privédomein van de BLV. Een groot terras met uitzicht op de twee meren is altijd open. Hier kun je eten, drinken en dansen op evenementenavonden.

In het midden van het terras staat een grote houten bar met een uitschuifbaar dak en zijkanten. Het is een echte showstopper, met de barmannen die er als showmannen optreden en cocktails creëren die stuk voor stuk origineler zijn dan de vorige: Sparkling BLF (gin, limoen, rode vruchten, cava), BLV signature (met violet), Pornstar Martini (vanillesiroop, wodka, limoen, passiesap, champagne), Old fashioned, Passion mule, Espresso Martini (Belvedere wodka, espresso, Khalua, suiker), … allemaal cocktails die live worden bereid aan de terrasbar en die ook binnen in de BLV kunnen worden geserveerd. Voeg daarbij Champagne (Dom Pérignon, Ruinart), Wodka Belvedere, hippe gins en andere sterke dranken, en verschillende Franse wijnen, en je merkt al snel dat er hier voor elk wat wils is.. Bovendien kunnen zowel het terras als het interieur van de BLV voor een avond of een dag worden afgehuurd. Verjaardagen zijn hier bijzonder feestelijk en het onderwerp van echte shows in een zeer geanimeerde sfeer. Liedjes, muziek en zelfs verkleedkleren, alles is aanwezig om onvergetelijke momenten te creëren voor iedereen.

Een menu om te eten en te delen

Dit is een restaurant met een prachtig eigentijds decor, waar jonge professionele koks en een dynamisch front-of-house team hard aan het werk zijn. Er zijn in totaal 120 couverts beschikbaar binnen, en tussen de 80 en 100 gasten kunnen buiten op het terras zitten (overdekt of onoverdekt). Er kunnen meer mensen aanschuiven voor walking dinners of voor alle evenementen die de komende zomer worden georganiseerd. Het à-la-cartemenu van de BLV omvat naast fingersfood en andere gerechten om te delen en op elk moment van te genieten, ook voorgerechten (scampi BLV, garnalen nobashi, carpaccio van Holsteinrund strataciella en pistache of met verse truffel geraspt in de eetzaal, Apulische burrata, gebakken calamares, enz.) Hoofdgerechten zijn onder andere truffelpasta, octopus en truffelpuree, geroosterde koningsgarnalen, gerookte chikenburger geserveerd onder een bel, linguine met kreeft of scampi’s met kerrie, puur Holstein rundvleesfilet, enz. Voor de desserts bereidt een patissier echte huisgemaakte desserts, die niemand kan weerstaan en die het uiteindelijke hoogtepunt van het restaurant vormen, als een exquise kers op de taart!

Onze zomerse zondagochtendwandeling aan de boorden van het meer van Genval rondden we ditmaal af met een proeverij in deze unieke eetgelegenheid. Sfeer is er alleszins op het ruime terras al kon het onthaal makkelijk iets gemoedelijker. De gemaakte reservatie werd zelfs niet eens gecontroleerd.

Wij opteerden als voorgerecht voor gefrituurde calamares, 17€, en een carpaccio van Holsteiner, 24€, als hoofdgerecht kozen we voor een gegrilde inktvis, 29€ en een linguini met kreeft, 42€.

Bij het aperitief geen hapje, moet je extra kiezen uit het aanbod ‘te delen’. De gefrituurde calamares, 5 stuks –een meer dan behoorlijke portie – kregen een pittig sausje mee. Leuk knapperig en vers, behielden ze hun ziltige ondertoon. Aangenaam aroma en smaakprofiel. Onze carpaccio Holsteiner, eveneens een grote portie, rustte op een leuk zomers slaatje van raketsla en kerstomaten en werd leuk gedrapeerd met een kruidige mayonaise. Ook hier een ruim smaakaureool met knapperige toetsen door de toevoeging van nootjes en rozijnen.

De stevige portie linguini met kreeft, opgevrolijkt door enkele kerstomaatjes, werd opgediend in een keukenpan die meteen ook als bord fungeerde. Leuke stukjes kreeft, heerlijk ziltig van smaak, terwijl de linguini nochtans voldoende gaar, net iets te plakkerig bleef en onvoldoende smaakaccenten kon aanvoeren. De gegrilde inktvistentakels bleven mooi kruidig en kregen naast een slaatje, het gezelschap van een aromarijke puree met truffelschilfers en mooi truffelolie. Een erg lekkere bereiding met diepe smaaktoetsen. Een mooie en lekkere creatie van het jonge keukenteam. Als afsluiter gewoonweg een koffie.

Praktische info

Open: Donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagavond: 18.30 tot 23 uur. Zondag: ‘s middags tot 15u & 18u30 tot 23u – ‘s middags (15u tot 18u): theesalon en à la carte hapjes. Binnenkort: woensdagavond voor afterwork met DJ (fingerfood & plates to share)

BLV Lake – Meerlaan, 227 – 3090 Overijse – T +32 (0) 493 18 58 91 – www.blvlake.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 2 minutes

Leuk etablisement met uniek uitzicht op het meer van Genval

Lekkere creaties met soms diepe smaaktoetsen

Mooi terras en super sfeervol interieur, ideale locatie voor feestjes