Bouw 12 nieuwe viegtuighangars van start

Belangrijke mijlpaal voor General Aviation op Luchthaven Oostende-Brugge. Het North Sea Aviation Center (NSAC) en Luchthaven Oostende-Brugge bouwen 12 nieuwe vliegtuigloodsen voor General Aviation langs de Nieuwpoortsesteenweg. “Belangrijke mijlpaal voor de luchthaven en de regio”, zeggen Erik Vermeersch (Managing Director NSAC) en luchthaven-CEO Eric Dumas.

In oktober maakten Luchthaven Oostende-Brugge en het North Sea Aviation Center (NSAC) hun plannen bekend voor de bouw van 12 vliegtuighangars voor General Aviation op de luchthaven. Intussen startte bouwbedrijf Vulsteke met de bouw van de hangars die tegen midden juli klaar zouden zijn.

Thuisbasis voor alle General Aviation

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de General Aviation op de luchthaven én voor de regio”, zegt Managing Director Erik Vermeersch (NSAC). “Met de bouw van 12 nieuwe, duurzame hangars zetten we in op de toekomst van de algemene luchtvaart. Het stelt ons in de mogelijkheid om zowel de zakelijke, educatieve, recreatieve én innovatieve luchtvaart een thuisbasis aan te bieden in Oostende. We zijn dan ook overtuigd dat deze investeringen een toegevoegde commerciële waarde creëren voor de luchthaven, de regio en de bedrijven die er zich zullen vestigen.” Ook de luchthaven benadrukt het belang van deze investering. “General Aviation is en blijft een belangrijke pijler voor onze luchthaven”, zegt CEO Eric Dumas. De bouw van de nieuwe loodsen is belangrijk voor de verdere duurzame uitbouw van de algemene luchtvaartactiviteiten.”

Vlaamse luchtvaartbedrijven

Intussen werden de eerste hangars verkocht en verhuurd. Zo kocht ook de plaatselijke pilotenschool Ostend Air College twee hangars. Ook de Noordzee Vliegclub zal gebruik maken van de nieuwe hangars. “We mogen trots zijn op lokale Vlaamse bedrijven die met hun unieke luchtvaartactiviteiten onze luchthaven en regio op de kaart zetten”, aldus Erik Vermeersch. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe hangars een meerwaarde zullen betekenen voor hun bedrijfsactiviteiten.” “Onze luchthaven is dankzij haar geografische ligging, flexibiliteit en vlotte bereikbaarheid de ideale locatie om zowel educatieve, recreatieve, zakelijke en innovatieve luchtvaart te verwelkomen en verder uit te bouwen”, aldus Eric Dumas.

Recreatieve luchtvaart

Ook zijn enkele hangars reeds verkocht en verhuurd aan privé eigenaars die er hun toestel zullen stallen. De ligging en infrastructuur maakt de ideale basis voor recreatieve luchtvaart. “Dit doet ons veel plezier. We willen een luchthaven zijn voor iedereen en zullen recreatieve luchtvaart altijd omarmen”, zegt Eric Dumas.

Duurzame mate