Brasserie B&B Les 4 Lunes- Lavaux St Anne

Les 4 Lunes is een uitvloeisel van een lokale familiebrouwerij opgericht in 1986 waarvan de huidige eigenaar Bill in 1998 het management en exploitatie overnam. Hij kocht het naastliggende pand in 2005 zodat hij zijn restaurant Caprices in de voormalige brouwerij kon verruimen, pand dat hij enkele jaren later renoveerde om het tot B&b om te bouwen.

Restaurant / B&B Les 4 Lunes is ondergebracht in een typisch in traditioneel regionale steen opgetrokken woning in het dorpje Lavaux-Sainte-Anne. Er zijn kamers met ontbijt en gratis WiFi. Naast de kamers is er een gemeenschappelijke woonkamer, een eetkamer en een grote tuin met een terras. Elke kamer is voorzien van een houten vloer, een flatscreen-tv met kabelkanalen en een badkamer met een douche, een toilet en gratis toiletartikelen. B&B Les 4 Lunes ligt op wandelafstand van het kasteel Lavaux-Sainte-Anne dat een belangrijke regionale aantrekkingspool vormt. De steden Rochefort en Marche-en-Famenne liggen niet zo ver af. De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten, zoals paardrijden en wandelen.

Les 4 Lunes is ondertussen uitgegroeid tot een leuke brasserie met tal van klassieke streekgerechten met seizoengebonden ingrediënten en leuke extraatjes. De inrichting oogt rustiek me lokale accenten, open haard en houten balkenplafond. Het terras is sfeervol, gezellig en biedt de bezoekers ruimschoot de mogelijkheid om in alle rust van de zuivere Ardense buitenlucht te genieten.

De kaart biedt een 3-gangen lunch, met dubbele keuzemogelijkheid voor zowel het voorgerecht als voor het hoofdgerecht en een dessert en dit aan 19€. Een ruime brasseriekaart laat tal van combinatiemogelijkheden toe met als eyecatchers boulettes met trappistenbier van Rochefort, jambonneau met mosterd à l’ancienne en een huiscreatie van forelfilets. Bovendien zijn er de suggesties van de dag opgebouwd op verse marktproducten en seizoengeboden ingrediënten.

Wij opteerden bij onze zomerse lunch voor een croque monsieur met verrassende maar heerlijke kruidige accenten en een regionale boerenplank, weelderig getooid met charcuterie, paté, kazen van de trappistenabdij van Rochefort, salade met tomaat, augurken en komkommer en regionaal boerenbrood. Afsluiters van dienst een stevige dame blanche en een elegante brésilienne.

Brasserie B&b Les 4 Lunes – rue du Château 1 – 5580 Lavaux St Anne