Brasserie de Groene Vallei – Erps Kwerps

Het bezoekerscentrum Groene Vallei beschikt over een leuke brasserie die zowel als rustpunt en oase, maar ook als vertrekpunt voor interessante natuurwandelingen fungeert.

Door de aanwezigheid van de tennisclub TC Leliehof komen hier ook tal van sportievelingen over de vloer en vormt het een permanente aansporing om de rijke, omliggende natuurgebieden te ontdekken.

De aankoop van de terreinen door Natuurpunt zorgde voor een gedeeltelijke herschikking van de activiteiten en nieuwe uitbaters van de braserie. De exploitatie is in handen van Ronny en Nathalie die meer dan 20 jaar verantwoordelijk waren voor het reilen en zeilen van de Club Albert in Brussel, thuishaven van het Belgisch officierenkorps. Door de besparingen en de afvloeiing van het burgerpersoneel bij het leger kwamen ze zonder werk te zitten, als fervent natuurliefhebbers kregen ze hier, toevallig dicht bij huis, een nieuwe uitdaging. De keukenactiviteiten hebben ze toevertrouwd aan Glenn, ex-leerling van het VTI Leuven die tijdens zijn studies enkele malen zijn kunde bij de bereidingen aan het Koninklijk Paleis kon etaleren.

De brasserie biedt eveneens een groot terras waar men van de natuurlijke omgeving kan genieten, maar waar men ook kan kennismaken met de drukke aanvliegroutes van de nationale luchthaven. Het interieur werd fris en jeugdig gehouden met leuke grijze en groene tinten en eenvoudig maar efficiënt, makkelijk zittend meubilair.

In de keuken van de Groene Vallei verzorgt Glenn een perfecte brasseriekaart met aandacht voor dagverse ingrediënten, liefst van regionale afkomst teneinde de ecologische voetafdruk minimaal te houden. Voor de vleesgerechten grijpt hij terug naar de producten van ’t Silsomhof, een kijk-doe-speelboerderij die prima vlees levert. De kaart bevat zowel kleine hapjes, snacks als volwaardige gerechten,  seizoensgebonden ingrediënten zijn hierbij vanzelfsprekend een must. Blikvangers op de kaart zijn Kwerpse scheup (stoofvlees), Kwerpse hamburgers met Silsomvlees, een assortiment gegrilde groentjes, slibtongetjes meunière, en huisbereide tiramisu.

Wij kozen bij onze kennismaking voor een Kwerpse steak die prima gegrild en mooi rosé werd geserveerd met fijn slaatje en een mooie romige pepersaus. Aangevuld met goudgele en krokante frietjes een leuke proeverij die aanspoort om evenzeer de andere bereidingen uit te testen.

Brasserie Groene Vallei – Lelieboomgaardenstraat 60 – 3071 Erps Kwerps

Tel 02-759 76 04

Warme keuken van 12-14 en 18-20u30, ’s middags van dinsdag tot vrijdag: dagschotel

Gesloten op maandag en dinsdagavond

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

attente bediening

mooie grillgerechten

uitstekende vleeskeuze

leuk terras.