Brasserie du Lac – Genval – Zeevruchtenschotels

Het meer van Genval kan zonder enige overdrijving een groene long nabij onze hoofdstad worden genoemd. Een oase die een mooi recreatief kader biedt voor lopers en wandelaars, oase die bovendien wordt verrijkt door enkele uitmuntende culinaire locaties.

Blikvanger is ongetwijfeld het Château du Lac, maar ook kleinere restaurants zorgen voor leuke en vooral lekkere verrassingen. Top of the bill hierbij is zonder enige twijfel de Brasserie du Lac. Meer dan een decennium terug besliste Thierry Van Damme met zijn vennoten om in een vrijgekomen  pand een eigentijdse brasserie te installeren waar de gasten zich als een figuurlijke kameleon, die het sporten ruilt voor culinaire items, konden laten verwennen. Zo kon men figuurlijk 7 dagen op 7 pootje baden en tegelijk genieten van rust en kalmte, nippend aan een lekker glaasje of voluit genieten van een rijk palet culinaire bereidingen, zowel ‘s middags als ‘s avonds, assortiment met een (wereld)wijntje als aangename surplus.

Door het inkorten van de hoge haag kreeg men bovendien een prachtig zicht op het meer, kreeg de tuin extra ruimte. De zaak kreeg dan ook een extra prettig terras met schaaldierenbuffet  zodat klanten er met enkele bubbels, verse oesters, schaaldieren of vers gerookte zalm konden degusteren. Maar ook wafels, pannenkoeken en ijs sieren de kaart, in zoverre dat bv fanatieke wadelaars de pannenkoeken of wafels kunnen meenemen op hun verdere tocht.

In de keuken dirigeert Michel Grennier, medevennoot en chef-kok de werkzaamheden met steun van chef-patissier Alain Vandersmissen. Michel draagt zorg voor de dagelijkse aanvoer en diversiteit van het schaaldierenbuffet waar kwaliteit en versheid primeren. Hij leeft zich ook graag uit in de klassieke keuken die hij omschrijft als een onuitputtelijke bron van inventiviteit, iets wat we merken in zijn traditionele schotels maar vooral in zijn seizoencreaties.

Tijdens de eindejaarsperiode legt Brasserie du Lac traditiegetrouw het accent op de huisspecialiteiten die niet alleen ter plaatse kunnen worden gedegusteerd, maar ook in take away en thuislevering beschikbaar zijn.

Een voltreffer hierbij zijn de oester- en zeevruchtenschotels. De brasserie staat trouwens voor deze items bekend en maakt er een erezaak van om ze gedurende het ganse jaar als een figuurlijke rode draad te serveren, ter plaats of in take away.

De zeevruchtenschotels worden specifiek voor twee personen opgebouwd met keuze uit de creatie Le Martin Pêcheur, 155€, of Le Plateau Royal, 195€.

De schotel Martin Pêcheur bevat 12 oesters, 8 Normandische en fine claire, wulken, alikruiken, venusschelpen, 2 x ½ kreeft, 2 langoustines, 4 bouquet royal crevetten bio en een leuke ruime portie ongepelde grijze garnalen.

Voor de plateau Royal is dit 8 Normandische oesters, 8 fine de claire en 4 Ierlandse oesters, wulken, alikruiken, venusschelpen, 2 langoustines, 1 krab,  2x ½ kreeft, 2 bouquet royal crevetten bio en de ruime portie ongepelde garnalen.

Welke keuze men ook maakt, het is een uitgelezen selectie van topkwaliteit die je de kans biedt om ook thuis van een gezellige maaltijd te genieten. Bij de take away zorgt de Brasserie du Lac tevens voor de nodige aanvullingen met oesterbrood en enkele leuke, lekkere en smeuïge sausjes.

Deze afhaalschotels zijn een absolute aanrader én voor de feesten, maar ook tijdens het jaar om extra sfeer te geven aan een speciale gelegenheid, maar ook om eenvoudigweg en onbezorgd te genieten. Meer dan een aanrader.

Brasserie Lu Lac – Avenue du Lac (Meerlaan) 100 – 1332 Genval

Tel 02- 652 48 46 – Fax 02 -652 53 47 – www.brasseriedulac.be

Open 7 op 7.