Brouwerij Boon maakt de beste geuze ter wereld

Na in mei in de Verenigde Staten goud gewonnen te hebben met Oude Geuze Boon VAT 108 op de World Beer Cup (USA), wint brouwerij Boon opnieuw met Oude Geuze Boon VAT 108 op de World Beer Awards in het Verenigd Koninkrijk. Deze Oude Geuze kreeg zelfs twee gouden medailles, één voor ‘Beste Geuze in België’ en de tweede voor “Beste Geuze ter wereld”! Boon won ook de Gouden medaille voor Kriek Mariage Parfait en Zilver voor Geuze Mariage Parfait.

“We zijn zeer tevreden met dit resultaat, natuurlijk. Het feit dat we ook opnieuw de beste score halen met Oude Geuze Boon VAT 108 laat zien dat de kwaliteit van onze bieren geen toeval is.”, aldus Frank Boon. “Het bier wordt zelfs beschreven als beste bier ter wereld. Met het harde werk dat hier in gaat is dit toch iets waar we fier over mogen zijn.”.wba-2018-boon-final-lowres

Ook de klassiekers Geuze Mariage Parfait en Kriek Mariage Parfait van Brouwerij Boon vallen in de prijzen met respectievelijk een zilveren en gouden medaille in de categorieën “Geuze” en “Kriek”. “Kriek Mariage Parfait is wellicht een van onze meest complexe bieren om te maken.”, legt Frank Boon uit. “Voor Kriek Mariage Parfait vergisten we verse krieken samen met jonge lambiek, zo’n 400 gram per liter (40%). Hierna zal de kriekenlambiek gemengd worden met oude lambiek, gerijpt op eikenhouten vaten, waarna deze assemblage minstens 6 extra maanden rijpt in eikenhouten rode wijn vaten. Na botteling ondergaat het bier een hergisting in fles waardoor het, net zoals goede wijnen, verder op fles evolueert. Het resultaat is een zeer aangename, gebalanceerde maar complexe Oude Kriek met een wijnachtig karakter. ”

Ook vorig jaar won Brouwerij Boon in de UK op de World Beer Awards goud met Oude Geuze Boon Black Label en Brons met Oude Geuze Boon. Op de World Beer Cup (in de USA) was in 10 jaar tijd de Gouden medaille steeds voor Boon.

Frank Boon startte Brouwerij Boon in 1975 als de opvolger van de vroegere geuzestekerij van R. De Vits. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het bedrijf waardoor brouwerij Boon een echte familiebrouwerij is geworden. In 2017 produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 24.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.