Sushi shop viert 20ste verjaardag

Voor zijn 20ste verjaardag werkt Sushi Shop samen met 3 bekende graffitiartiesten. Nasty, Jay One en Ed Broner, 3 belangrijke figuren in de graffiti en streetart wereld, hebben elk op hun eigen manier het merk in de verf gezet door ieder een box te ontwerpen in het kader van de 20ste verjaardag van Sushi Shop.

Voor de gelegenheid presenteert Sushi Shop 3 ontwerpen door deze 3 kunstenaars van een box van 42 sushi’s ( 45€) waaronder 3 nieuwe creaties : Carrot Tulip: Het perfecte huwelijk tussen het krokante van een snackwortel en de zilte smaak van wakame, het geheel omgeven door verse kaas.  Salmon Pepper California: Een nieuwe, pittigere versie van de typische California roll met zalm en avocado. Chicken Teriyaki Spring: Een roll met Japanse invloeden die de zachtheid van teriyaki-kip combineert met de frisheid van koriander.

Nasty: Nasty is al sinds 1988 een belangrijk figuur in de wereld van de graffiti en de streetart. In het midden van de jaren ‘90 heeft hij zich van anderen onderscheiden door metrostellen van kleurrijke fresco’s te voorzien. Dat werd gevolgd door een zeer gesmaakte passage in de wereld van kunstgalerijen. Het enthousiasme was zo groot, onder andere dankzij het gebruik van unieke, ongeziene dragers: plakkaten en plannen van de RATP (Frans openbaar vervoerbedrijf) en ook metrotegels. Sindsdien zijn zijn werken al in meerdere tentoonstellingen te zien geweest en hebben ze meerdere merken verleid tot een samenwerking.

“Voor dit project heb ik ervoor gekozen om kleuren te gebruiken die niet gebruikelijk zijn voor mijn werk. Ik ben echter wel trouw gebleven aan graffiti-elementen die me nauw aan het hart liggen, want dat is nu net wat ik wil kunnen delen. Elk element werd met de hand gecreëerd met behulp van spuitbussen en vervolgens digitaal in een compositie samengebracht die bewust chaotisch werd gehouden.”sushi-20-2

Jay One richtte mee de legendarische BBC-group (Bad Boy Crew) op en wordt gerekend tot één van de grondleggers van de Europese graffiti. Hij is een multidisciplinair artiest, die werkt in de muziek, video, schilderkunst en streetart. Zijn werken zijn gebaseerd op de Caraïbische cultuur en de manier waarop ze over de wereld wordt gezien. Al bijna 30 jaar wordt het werk van Jay One regelmatig in tentoonstellingen opgenomen in uiteenlopende musea en galerijen van de hele wereld.

De box die hij heeft ontworpen legt een verband tussen graffiti — een kunst die gemakkelijk te benaderen is, maar moeilijk om uit te oefenen, — en sushi, een gerecht dat enerzijds eenvoudig is, maar anderzijds ook op oneindig veel manieren kan ingevuld worden.

Voor Ed Broner begon het in 1988 bij graffiti. In die tijd was hij bekend onder de naam Bomb Revolution One of Brone. Sinds 2002 legt hij zich in Berlijn toe op schilderkunst en fotografie. In zijn werk combineert hij invloeden uit de graffitikunst en uit de hedendaagse schilderkunst, maar ook uit Afrikaanse en Aboriginal kunst. Ze zijn belangrijk voor hem om een dialoog te kunnen creëren tussen westerse en niet-westerse culturen.

Ed Broner stelt de aard van de mensheid in een postmoderne wereld in vraag. Voor zijn box heeft hij gebruikgemaakt van aboriginalkunst in combinatie met pop- en zuurtjeskleuren die meer eigen zijn aan de hedendaagse kunst.