Brouwerij De Hoorn presenteert haar eerste brouwel 2017 ‘Return of the White Widow’

Op algemeen verzoek brengt Brouwerij De Hoorn haar eerste brouwsel Arthur’s Legacy terug op de markt, het wordt herdoopt als ‘ Return of the White Widow’. Het wordt gebrouwen met 40% tarwe waardoor deze Arthur’s Legacy niet alleen troebel is maar in smaak ook heel volmondig met een zachte afdronk is. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7.1 %.

Kruidenmeester Koen Vannieuwenborgh is zeer verheugd dat het bier terug komt: “ik ben trots op de teugkeer van deze Limited Edition. Deze ‘Return of the White Widow’ wordt vooral gekenmerkt door een uitgesproken fruitig en fris citruskarakter afkomstig van een selectie kruiden.”

Karakteristieken: Arthur’s Legacy ‘Return of the white widow’ – Brouwerij: DE HOORN, Steenhuffel – Alcohol: 7,1% vol./alc.

Mout: bleke mout en tarwe zorgt met zijn hoog eiwitgehalte voor het troebel effect en mooie schuimkraag

Kruiden: Koriander en curaçao

Kleur: Troebel blond

Microbrouwerij DE HOORN: Innoveert vanuit traditie met ruimte voor creativiteit

In 2014 werd microbrouwerij DE HOORN in Steenhuffel ge-herinstalleerd. De kleine dorpsbrouwerij laat de brouwers toe om brouwsels van 1.000 liter te brouwen. Gelijktijdig werden vier ingrediëntenmeesters aangesteld; deze specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen verder hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de verdere productontwikkeling van de brouwerij. De kleinschaligheid stelt het brouwersteam in staat om nog creatiever te zijn en vlotter ‘gelimiteerde prestige edities’ te ontwikkelen.

Deze craft-brouwsels krijgen de naam ARTHUR’S LEGACY mee. ARTHUR’S LEGACY refereert naar één van de stichters van de brouwerij: Arthur Van Roy. Arthur was visionair, hij was het die halsstarrig bleef geloven in het succes van hoge gisting bieren, hij kreeg gelijk. Vanuit zijn gedachtengoed gaan de ingrediënten- en brouwmeesters aan de slag om jaarlijks een aantal gelimiteerde brouwsels op punt te stellen. Hun creativiteit, passie en ondernemerschap leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout.