Brouwerij Haacht lanceert Mystic radler

Brouwerij Haacht verwelkomde zopas een nieuwe Mystic variant in haar gamma: Mystic radler. Deze vervangt de Mystic Limoen. Radler is een biertype dat de laatste jaren vooral in Nederland en Frankrijk in grote opmars is. Het is geïnspireerd op een 100 jaar oude, Beierse traditie. Tijdens een grote fietstocht in Zuid-Duitsland met 13.000 deelnemers, dreigde een lokale cafébaas zonder bier te vallen. Hij vond de oplossing in sprankelend citroenwater dat hij mixte met zijn pils. Radler – het Duitse woord voor fietser – was geboren.

Net als de andere Mystic fruitbieren is de nieuwe variant Mystic radler gebaseerd op witbier. Het toegevoegde citroen- en limoensap resulteert in een verfrissend en dorstlessend bier. Mystic radler is aangenaam, zacht en niet plakkerig en behoudt toch een merkbare biersmaak. Door zijn lage alcoholgehalte van 2,5% is het een licht bier dat makkelijk drinkt. Het wordt zo fris mogelijk geserveerd in het typische, elegante Mystic glas of het speciale, nieuwe ‘boerkesglas’.

Mystic radler is beschikbaar in kratten met 24x25cl flesjes via de betere drinkcenters, waar ook de twee andere varianten, Mystic Krieken (met 25 % kriekensap en 3,5% vol.alc.) en Mystic Perzik (26% perzikensap en 3,7% vol.alc.), te verkrijgen zijn.