Brussels airlines – Hooverphonic

Brussels Airlines lanceert unieke safety video met Hooverphonic

 

Belgische band creëert catchy nummer met de tekst van de veiligheidsinstructies .  Brussels Airlines lanceert een opvallende video om de aandacht van haar passagiers naar de belangrijke veiligheidsinstructies van een vlucht te trekken. Volledig in lijn met haar lange traditie om het allerbeste van België op de wereldkaart te zetten, nam de nationale luchtvaartmaatschappij de iconische Belgische band Hooverphonic onder haar vleugels. De groep schreef op basis van de exacte tekst van de instructies een catchy nummer. Het resultaat is een unieke clip, waarbij de song gemixt wordt met surrealistische beelden met onder meer een artistiek eerbetoon aan Magritte, nog een voorbeeld van Belgische excellentie. Vanaf 1 augustus wordt de video uitgerold op alle langeafstandsvliegtuigen van de maatschappij.

Al jaren is Brussels Airlines een vliegende ambassadeur van België en biedt ze aan boord onder meer een selectie van Belgische bieren, wijnen en pralines aan. Nu dus ook Belgische muziek.

Belgische trots Hooverphonic creëert uniek nummer voor Brussels Airlines

Om de aandacht van haar passagiers te blijven trekken naar de cruciale veiligheidsinstructies aan boord, kiest Brussels Airlines al vele jaren voor creatieve video’s in plaats van de klassieke veiligheidsfilmpjes. Tot voor kort werden de veiligheidsinstructies gegeven in de vorm van een humoristisch animatiefilmpje. Eerder werden ook de Rode Duivels al ingezet om de instructies te geven. Vandaag lanceert Brussels Airlines een gloednieuweveiligheidsvideo en zal vanaf 1 augustus te zien zijn op haar langeafstandsvluchten.

Volledig in lijn met haar lange traditie om het allerbeste van België op de wereldkaart te zetten, nam de nationale luchtvaartmaatschappij de iconische Belgische band Hooverphonic onder haar vleugels. Het resultaat mag er zijn: een vier minuten durende clip met aanstekelijke song ondersteund door een visueel pareltje met subtiele referenties aan andere Belgische artiesten zoals Magritte. De video werd geregisseerd door Jan Boon en voor het technische luik werd aangeklopt bij virtual reality productiehuis Studio Regie in Merelbeke.

“De veiligheidsinstructies die we aan boord geven bij vertrek zijn essentieel. Veiligheid is onze prioriteit maar dat staat niet synoniem aan saai bij Brussels Airlines. Al jaren proberen we met humor en creativiteit de aandacht van onze passagiers te trekken. Het resultaat van de unieke samenwerking met Hooverphonic is daar het perfecte voorbeeld van. We zijn erg blij dat onze Belgische trots de uitdaging is aangegaan en alles uit de kast heeft gehaald om een verrassende song en clip te creëren die vanaf vandaag de wereld rond zal gaan.” Michel Moriaux, Head of Marketing, Brussels Airlines

Hooverphonic stelt het nieuwe nummer voor aan passagiers op Brussels Airport. Op 1 augustus verraste Hooverphonic vertrekkende passagiers op Brussels Airport met een korte en intieme set aan één van de gates. Tijdens die set brachten ze, naast twee eigen nummers, voor het eerst ook het nummer dat ze creëerden voor de veiligheidsvideo van Brussels Airlines.

“Toen Brussels Airlines Hooverphonic vroeg om een nummer te schrijven met de tekst van de veiligheidsinstructies, dacht ik echt dat het onmogelijk zou zijn. Maar tegelijk hou ik van dat soort uitdagingen en we zijn ervoor gegaan. Ik ben blij dat ik doorgezet heb. Na een paar pogingen zijn we nu helemaal klaar om het nummer los te laten en voor te stellen aan haar passagiers.” Alex Callier, Hooverphonic