IHG partnership ECPAT-USA en Polaris

IHG Hotels & Resorts kondigt nieuwe partnerschappen aan met ECPAT-USA en Polaris ter bestrijding van mensenhandel

 

IHG Hotels & Resorts (IHG), een van ‘s werelds grootste hotelbedrijven, kondigt  partnerschappen aan met twee toonaangevende anti-mensenhandel organisaties, ECPAT-USA en Polaris, om de voortdurende inspanningen van het bedrijf tegen mensenhandel te versterken en overlevenden te ondersteunen. De lancering van deze samenwerkingsverbanden valt samen met de Werelddag tegen Mensenhandel van 30 juli van de Verenigde Naties, bedoeld om aandacht te vragen voor de miljoenen mensen die elk jaar het slachtoffer worden van mensenhandel.

Door de programma’s van ECPAT-USA en Polaris te steunen, zal IHG het bewustzijn van de prevalentie en de gevaren van mensenhandel vergroten door middel van educatie en pleitbezorging. Senior adviseurs van beide organisaties zullen ook deel uitmaken van IHG’s anti-mensenhandel stuurgroep en expertise leveren voor de initiatieven van het bedrijf om crimineel gedrag te ontmoedigen door identificatie en rapportage. Daarnaast zal IHG ECPAT-USA en Polaris blijven steunen door middel van de donatie van IHG One Rewards loyaliteitspunten, die de organisaties zullen helpen onderdak te bieden aan overlevenden van mensenhandelaren die aan gevaarlijke situaties ontsnappen.

In het verlengde van haar samenwerking met Polaris, zal IHG als enige gastvrijheidssponsor fungeren voor de National Survivor Study van haar partner. Een kernonderdeel van Polaris’ op bewijs gebaseerde inspanningen om mensenhandel te bestrijden, de studie zal feedback bevatten uit enquêtes, interviews en focusgroepen met anti-mensenhandel leiders en overlevenden in heel Noord-Amerika. Polaris verwacht dit onderzoek in december 2022 af te ronden.

IHG blijft ook nauw samenwerken met een verscheidenheid aan organisaties om inspanningen te coördineren en beste praktijken tegen mensenhandel te delen. Naast de samenwerking met ECPAT-USA en Polaris, is IHG een trotse partner van de internationale non-profitorganisatie It’s A Penalty, die zich inzet om mensenhandel rond sportevenementen te stoppen, en de Atlanta non-profitorganisatie Wellspring Living in de VS, die zich richt op het transformeren van het leven van mensen die het risico lopen op of slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting.