Verkoop crémants stijgt met 5% bij Delhaize

Delhaize biedt exclusief Crémant du Jardin des Enfants aan. Delhaize heeft de verkoop van het aantal Crémants dit jaar met 5% zien toenemen. Om deze  evolutie nog wat extra in de verf te zetten,  stelt de winkelketen deze zomer een nieuwe crémant van 2022 voor: de Crémant du Jardin des Enfants, een verrassende crémant van het domein Croix Tréchens uit de Bourgognestreek.

Een belangrijk jaar voor de crémants

Dit jaar zag Delhaize haar verkoop bij de crémants met 5% stijgen. Een meer dan bevredigende stijging voor een hersteljaar na de coronacrisis en gezien de heropleving van de horecasector. Dit jaar zal Delhaize naar verwachting 350 000 flessen crémant verkopen. De winkelketen geeft altijd de voorkeur aan kwaliteit, zoals bij deze nieuwe crémant uit de Bourgogne, een streek die garant staat voor superieure kwaliteit.

Nog een extra exclusief product

Delhaize heeft het voorrecht de exclusieve verdeler te zijn van de wijnen van Domaine de la Croix Tréchens en zet deze zomer een nieuw product van haar partner in de kijker: de Crémant de Bourgogne du Jardin des Enfants. Dit nieuwe product komt bovenop de 9 andere crémantreferenties uit de wijnstreken Bordeaux, Bourgogne, Elzas & Loire die al in de rekken van de winkels liggen. Deze licht mousserende witte wijn bestaat volledig uit chardonnaydruiven en heeft een bleekgele kleur met zilveren weerspiegelingen; een perfecte keuze voor een verkwikkend en zomers aperitief met vrienden, familie of buren.

Het Domaine de La Croix Tréchens ligt in de Franse Beaujolaisstreek. Het is een familiedomein van 16 hectare, waar al meer dan 20 jaar de tradities van de terroir (streekgrond) worden gerespecteerd en de wijnstokken zo weinig mogelijk worden aangeraakt om de natuurlijke weerstand van de planten te verhogen. Delhaize is er dan ook trots op om samen te werken met partners die dankzij hun kennis verrassend uit de hoek kunnen komen en zich kunnen aanpassen.