Brussels Airlines ziet toerisme heropleven tijdens paasvakantie

Brussels Airlines tekent een hoge vraag naar zonnige bestemmingen op tijdens de paasvakantie en verwacht dat deze enkel nog zal stijgen door een groot aantal last-minute reservaties. In de paasvakantie biedt de maatschappij 80% van haar Europese vakantieaanbod aan vergeleken met 2019. Over het totale netwerk biedt Brussels Airlines 75% van haar capaciteit aan van 2019. Opvallend is ook dat de Belg vroeger vertrekt en later terugkomt dan voorheen.

Brussels Airlines maakt zich op voor een drukke paasvakantie. Wellicht weinig verrassend is dat de focus meer dan ooit op vakantievluchten ligt, aangezien dat segment sterk steeg ten opzichte van de zakenvluchten. Onze nationale luchtvaartmaatschappij biedt in dat eerste segment 85% van haar aanbod van 2019 aan. De populairste bestemmingen tijdens de paasvakantie liggen in het Zuiden van Europa. De top 5 wordt aangevoerd door Malaga, gevolgd door Rome, Lissabon en Madrid. Nieuw in de top 5 dit jaar is Kopenhagen.

Op het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines doen naast Kinshasa in het VFR (visit friends and relatives) segment ook de meer toeristische bestemmingen het goed. Bovenaan de lijst staat New York, gevolgd door Dakar (Senegal), Douala (Kameroen) en Entebbe (Oeganda). De maatschappij biedt komende vakantieperiode 82% van de lange afstandscapaciteit van 2019 aan.

15 bestemmingen keren vanaf 27 maart terug in het Brussels Airlines netwerk: Washington in de Verenigde Staten en een hele reeks populaire vakantiebestemmingen in Europa, waaronder Athene, Napels, Firenze, Catania, Marrakesh, Palermo, Bari en Palma de Mallorca.

Brussels Airlines verwacht zich ook nog aan een groot aantal last-minute reservaties. Net als voor de krokusvakantie schat de maatschappij in dat twee derde van de passagiers pas in de laatste 6 weken voor vertrek hun reis vastlegt. Dat heeft als gevolg dat vroege beslissers relatief langer profiteren van de goedkoopste tarieven.

“Naast de last-minute reservatietrend die we sinds twee jaar opmerken, zien we ook dat vertrekken op donderdag en terugkeren op maandag opvallend populairder is geworden. Het lijkt erop dat wat we “new way of working” noemen sinds de pandemie, leidt tot meer flexibiliteit bij werknemers om te beslissen waar en wanneer ze willen werken.” Tom Maes, Head of Commercial Steering bij Brussels Airlines

Alle tarieven bij Brussels Airlines zijn nog steeds te herboeken, al merkt de maatschappij dat hier steeds minder vraag naar is. Voor de zomervakantie verwacht Brussels Airlines eveneens een hoge vraag naar vakantievluchten. De maatschappij kondigde eerder al aan dat ze twee bijkomende toestellen aan de vloot toevoegt om aan de grote vraag tegemoet te komen.