Brussels luxehotel The Dominican opent Summer Terrace

Verkeersvrije zone achter Muntpunt/De Munt wordt de ultieme plaats voor wie de zomer wil vieren. Vanaf 15 mei wordt The Dominican Summer Terrace​de plaats bij uitstek waar tot eind september de zomer wordt gevierd in de hoofdstad. “Het wordt een ode aan de zomer en aan het leven”, zegt general manager Bert Vandewaetere. “De Brusselaars verdienen een plek als deze. Het is eigenlijk zonde dat we het nog niet eerder hebben gedaan.”

Focus op heerlijk eten en drinken. De zomer vieren en naar mensen kijken.

“We willen de plek bij uitstek worden waar Brusselaars de zomer komen vieren”, zegt Vandewaetere. “Je kan er van maandag tot zaterdag terecht voor drankjes, maar ook voor diner en lunch. De focus ligt op zeevruchten en kaviaar, maar we zorgen voor meer heerlijke gerechten voor bij je glas champagne.” Partners voor dit project zijn Remy-Cointreau, Champagne Palmer en Royal Belgian Caviar House.

“Wie al in The Dominican is geweest voor een cocktail, een afterwork, lunch of diner weet dat het een heerlijk stijlvol rustpunt in de stad is. Het terras bouwt daarop verder, maar we wilden echt het ritme van de zomer kanaliseren”, zegt Vandewaetere. “Ik geloof dat we daar met ons design perfect in zijn geslaagd. De 36 zitplaatsen zijn een a cool place for a hot summer. We kozen voor stijlvol witte parasols, 3 meter op 15 afgezet met frisgroene planten en elegant zomermeubilair.”