Brusselse garnaalkroket

Zaterdag werd de vijfde editie van de Brusselse wedstrijd voor beste garnaalkroket gehouden. De prijs voor beste garnaalkroket gaat elk jaar naar de chef die de meest geslaagde versie van een van de paradepaardjes van onze gastronomie wist te maken. De jury was samengesteld uit culinaire journalisten, mensen uit het publiek en de winnaars van de voorbije edities. Voorzitter Lionel Rigolet (Comme chez soi) maakte de winnaar bekend. Dat werd Bouillon.

Op zaterdag 28 september 2024 organiseerde visit.brussels voor de vijfde keer de Brusselse wedstrijd voor beste garnaalkroket. Dat gebeurde met publiek tijdens het Eat Festival. De winnaar van de vijfde editie werd Bouillon. Brasserie Ommegang en Lola maken de top 3 compleet.

Afgelopen maand juli werd opgeroepen zich in te schrijven voor de Brusselse wedstrijd voor beste garnaalkroket. Om deel te nemen aan de wedstrijd, moesten de deelnemers aan de volgende criteria voldoen: een actieve zaak, kantine, toog of foodtruck hebben in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en huisgemaakte garnaalkroketten à la carte aanbieden.

In totaal namen 15 etablissementen deel: Aux armes de bruxelles, Bouillon, Brasserie Ommegang, Crush, Kroket, La taverne du passage, Le Petit Bistro, L’harmony, Les caves d’Alex, Les petits oignons, Les trappistes, Le variétés, Lola, Toucan Brasserie, Zotte Mouche. Ze gingen de uitdaging aan en haalden al hun talenten boven om een zo goed mogelijke versie van het heerlijke, typisch Belgische gerecht te maken. Dit jaar konden de bezoekers van het Eat Festival ook enkele kroketten proeven en beoordelen.

De jury bestond uit culinaire journalisten en chefs. Die maakten gebruik van een puntenrooster om de scores in te geven. Er werden punten toegekend op basis van een aantal criteria, waaronder de knapperigheid, smaak en kwaliteit van de garnalen. Bouillon mag nu een jaar lang uitpakken met de titel van beste garnaalkroket in Brussel. Illustraties visitbrussels.

Bouillon – Predikherenstraat 7/9 – 1000 Brussel – tel 02/5122084- www.bouillonbrussels.com – gesloten maandagmiddag – open lunch: dinsdag tot  zondag 12-14.30, diner maandag tot zondag 18.00 tot 22.30