BXLBeerFest brengt ‘craft beer’ naar Brussel

Op 25 en 26 augustus 2018 houden bierliefhebbers hun agenda best vrij want gedurende twee dagen vindt BXLBeerFest plaats in het centrum van Brussel , op de historische Tour & Taxi site. Net als in 2017 zal je hier twee dagen lang kunnen genieten van meer dan 300 bieren komende van een 60-tal artisanale brouwerijen. Dit bierfestival dat de aandacht wil vestigen op de kleinere, artisanale brouwerijen en dat inspeelt op de huidige revival van artisanaal bier zal een 60-tal brouwerijen verwelkomen uit België, Europa en ver daarbuiten. Brasserie Cantillon(BE) , Brouwerij ‘t Verzet(BE) , Alvinne(BE) , Brussel – BeerProject(BE) , De Dochter van De Korenaar(BE) , Gueuzerie Tilquin(BE) , Black Isle(UK) , La Calavera(ES) , Hoppy Road(FR) , Black Project(USA), Pit Caribou(CA) , Dunham(CA) , Ca’Del Brado(IT) , Hof Ten Dormaal(BE) , De Kromme Haring(NL), Tommie Sjef(NL) , O/O Brewing(SE) ,…het zijn slechts enkele namen op de uitgebreide affiche. Deze brouwerijen zullen de bezoekers gedurende 2 dagen laten kennismaken met minstens 4 van hun bieren wat het totaal van het aantal te proeven bieren op een 300-tal brengt.

Op het ruime buitenterras zullen verschillende foodtrucks de hongerigen verwennen met lekkere hapjes. De meerwaardezoeker zal ook kunnen genieten van workshops rond bier en het culinaire. In 2017 brachten chefs als Christophe Hardiquest (Bon Bon) , Dirk Myny (Les Brigittines) , Ugo Federico (Racines) en Damien Bouchéry (Bouchéry) een kooksessie gecombineerd met bier. Dit jaar plaatsen we andere gerespecteerde chefs in de schijnwerpers.

Op de Tour&Taxi site zal in de Sheds gebouwen een volledige hal gewijd worden aan de stands van de verschillende brouwerijen terwijl er ruim zitplaatsen worden voorzien om rustig te kunnen genieten, zowel binnen als buiten. Om de kwaliteit van de bieren en de proef beleving te garanderen worden de bieren ter plekke bewaard in een gekoelde ruimte en krijgt de bezoeker bij iedere bestelling een vers gereinigd glas. De standen van de brouwerijen zullen allen worden uitgebaat door de eigenaars of brouwers zelf (met ondersteuning van vrijwilligers) wat de afstand van brouwer tot bezoekers bijzonder kort maakt en aldus moet bijdragen tot de algemene beleving.

Proef je een bier dat je lekker vindt en dat je mee naar huis wil nemen dan kan je dit aanschaffen in de bottle shop op het festivalterrein. Het opwaarderen van eerlijk, artisanaal bier is een doelstelling van het festival, dit op een democratische manier en toegankelijk voor iedereen. BXLBeerFest wil het grote publiek dichter brengen bij het kloppende hart van de huidige bier revival en wil de stad Brussel opwaarderen als bierhoofdstad. Geen grote industrie of marketing only brouwerijen maar het kloppend hart van de internationale bierwereld.

‘No pink elephants, no gnomes, no monks. Just honest, craft beer!’

Geen roze olifanten, geen kabouters, geen paters. Enkel eerlijk, artisanaal bier!’ Organisatoren Jean Hummler , Olivier Desmet , Kevin Desmet en Vincent Callut garanderen een goed gevuld evenement dat zowel de ervaren beer geek, de occasionele liefhebber, de amateur van lekker eten en de toevallige passant of toerist zal interesseren.

De toegang tot het festival is betalend maar aan de bijzonder voordelige voorverkoopprijs van 5€ of 23€ met 10 drankjetons incluis. De bieren zijn te proeven in ruil voor jetons die verkocht worden aan de democratische prijs van 1€. Tickets zijn in voorverkoop beschikbaar op www.BXLBeerFest.com . Een weekend om Brussel in te duiken en te genieten van het beste dat de bierwereld te bieden heeft!beer-feesr

BXLBeerFest in een notendop;

BXL → BRUSSEL, hoofdstad van België en the place to beer voor craft of artisanaal bier. Brussels als bierhoofdstad terug aan de top!  TOUR&TAXIS, een oud industrieel complex met historiek. Ooit een goederenstation en opslagplaats nu een prachtig gerenoveerd geheel met winkels, kantoren, restaurants, verenigingen en…. BXLBeerFest !

Twee dagen, 25 & 26 augustus, telkens van 12:00 tot 21:00.Twee dagen plezier en degustaties met top brouwerijen. Ongeveer 60 brouwerijen van België, Europa en wereldwijd. Iedere brouwer biedt continu 4 verschillende bieren aan. Meer dan 300 bieren te proeven gedurende twee dagen. Meer dan 18.000 liter bier…waarbij zowat alle stijlen te proeven zijn, inclusief een groot aanbod aan traditioneel Belgische lambikbieren. Een democratisch festival, toegankelijk voor iedereen. Een toegangsprijs van 5€ in voorverkoop, 10€ aan de kassa tijdens de festivaldagen. 1€ per jeton. Bieren, 15cl!, te verkrijgen in ruil voor 1 of meerdere jetons. Culinaire workshops met enkele van de beste Brusselse chefs. Workshop rond bier, degustaties met achtergrond en uitleg van de brouwers. Sociaal, gemoedelijk, gezellig,…een goede ambiance op z’n Brussels !

SanteÏBXL! BXLBeerFest 2018 – 25&26/08/2018 12:00-21:00

Tour & Taxi site – Sheds 3, 3bis +4bis Havenlaan 86c 1000 Brussel

www.BXLBEERFEST.com