Carlton Cannes

Europa’s eerste nieuwe generatie Regent Hotel in het voorjaar 2023

IHG Hotels & Resorts (IHG), een van ‘s werelds toonaangevende hotelbedrijven, heeft een historische toevoeging aan haar Regent Hotels & Resorts portfolio aangekondigd – een voortzetting van haar partnerschap met de eigenaar en ontwikkelaar van het hotel, Katara Hospitality. De aankondiging viert de langdurige samenwerking tussen IHG Hotels & Resorts en Carlton Cannes eigenaar Katara Hospitality, een bekroonde Qatar gevestigde wereldwijde hotel ontwikkelaar en exploitant met meer dan 50 jaar ervaring in luxe gastvrijheid.

Carlton Cannes, a Regent Hotel zal openen in het voorjaar van 2023 na een twee jaar durende multi-miljoen euro durende herontwikkeling. Het hotel wordt het vlaggenschip van de nieuwe generatie Regent Hotels & Resorts, nu het merk – onderdeel van IHG’s Luxury & Lifestyle Collection – terugkeert om moderne luxe opnieuw vorm te geven.

Carlton Cannes, a Regent Hotel krijgt 332 kamers en 37 merkwoningen, ontworpen door de gerenommeerde Franse interieurontwerper Tristan Auer, bekend om zijn eigenzinnige aanpak, polyhedrale esthetiek en exquise visie met een vleugje oneerbiedigheid. Het grootschalige renovatieprogramma bewaart vakkundig de historische kenmerken van het hotel, waaronder de legendarische gevel, en creëert tegelijkertijd een modern meesterwerk dat de ontwerpfilosofie van de nieuwe Regent Hotels & Resorts weerspiegelt. Gasten die verblijven in Calton Cannes – a Regent Hotel zullen de kenmerkende nieuwe kenmerken van het merk ervaren.

De majestueuze Belle Epoque gevel van het hotel, omlijst door twee koepels, is het toppunt van elegantie en de ‘Grande Dame’ van de hotelwereld in Cannes en beslaat een heel stadsblok met uitzicht op de prestigieuze promenade langs het strand, La Croisette.

De toevoeging van Carlton Cannes aan het portfolio van Regent Hotels & Resorts is een historische mijlpaal in de herontwikkeling van het legendarische merk Regent sinds het in 2018 toetrad tot IHG Hotels & Resorts. Opgericht in 1970 om luxe reizen opnieuw uit te vinden, bouwt het merk voort op een historische erfenis van innovatie, buitengewone uitzichten, historische bestemmingen en uitzonderlijke service. Carlton Cannes zal samen met Chongqing, Shanghai en Phu Quoc toetreden tot het nieuwe tijdperk van Regent in het vieren van de meest verfijnde ervaringen voor moderne luxe trendsetters.

Regent Phu Quoc werd in april van dit jaar in Vietnam geopend en is daarmee de eerste nieuwbouw Regent die de nieuwe aanpak van het merk volgt na de elegante renovaties van Regent Chongqing en Regent Shanghai een jaar eerder. Regent Hong Kong zal eind dit jaar na een volledige renovatie terugkeren naar Victoria Harbour en wordt op de voet gevolgd door de opening van Regent Bali begin 2023.

Meer dan 50 jaar geleden begonnen de oprichters van Regent Hotels & Resorts met het herdefiniëren van luxe reizen. Regent Hotels was de pionier in hoteldesign met gedurfde primeurs en zette de ultieme standaard die tot op de dag van vandaag leeft bij alle luxe hotelmerken. Het erfgoed van Regent, dat Oosterse en Westerse gewoonten en nuances combineert, heeft opmerkelijke locaties, zoals het monument aan de waterkant van Hong Kong en nu La Croisette in Cannes, en het hotel zal echt een herboren legende worden.

Carlton Cannes is een van de acht Regent hotels die IHG op stapel heeft staan en wordt het vlaggenschip van het merk in Europa. De ondertekening is een teken van het belang van de Franse markt voor IHG. Frankrijk is al lang een favoriete bestemming voor Europese en wereldwijde toeristen en zakenreizigers. Momenteel telt IHG 63 operationele hotels in Frankrijk en staat er nog 18 hotels in de Franse pijplijn.