Carrefour bundelt krachten met Coco

en zal Belgische consumenten belonen voor hun dagelijkse kookinspanningen !

 

Coco cooking is de eerste app die gebruikers motiveert en beloont om te koken. De Coco app werd in 2023 in Frankrijk gelanceerd en heeft in minder dan een jaar al meer dan 1 miljoen gebruikers. Carrefour België werkt vanaf nu exclusief samen met Coco om de app in België te lanceren en Belgische gebruikers deze heerlijke ervaring te bieden.

Elke foto levert Coco-punten op die kunnen omgezet worden in euro’s. Concreet: zodra een gebruiker een gerecht kookt, hoeft hij er alleen maar een foto van te maken om punten te verzamelen. Gebruikers kunnen nog meer punten verdienen door deel te nemen aan culinaire uitdagingen waarbij partnermerken voorstellen hun producten te gebruiken.

Het doel? Genoeg punten verzamelen om toegang te krijgen tot beloningen in 3 vormen: Donaties aan een partnervereniging van Carrefour België: Schenkingsbeurs, Child Focus, Pink Ribbon, SOS Kinderdorpen: de punten ruilen voor een donatie van 20 euro voor een van deze verenigingen. Carrefour bonuspunten: de punten omzetten in waardebonnen van 5 en 10 euro om boodschappen te doen in alle Carrefour-winkels in België. Bankoverschrijvingen: de punten converteren in een storting van 20 euro op de rekening. Een handige koopkrachttip in deze periode van inflatie.

Een motiverend en inspirerend sociaal food netwerk

Coco by Carrefour is een echt sociaal netwerk waar foodies de gepubliceerde foto’s van gerechten kunnen volgen, liken en becommentariëren. Ze kunnen hun foto’s ook aanvullen met een recept om anderen te inspireren en hen te helpen met de eeuwenoude vraag “Wat eten we vandaag?”

Naast het belonende aspect wil Carrefour met deze nieuwe app haar klanten aanmoedigen om gezonder te eten. De missie van Coco by Carrefour: consumenten helpen beter te eten.

Carrefour wil gebruikers aanmoedigen om beter te eten en gezonde eetgewoonten aan te nemen. De belangrijkste obstakels zijn mentale werkdruk, gebrek aan motivatie, inspiratie of tijd. Toch heeft voeding invloed op het energieniveau, de gezondheid, de slaapkwaliteit en stress. Zelfgemaakte gerechten koken met verse ingrediënten is de eerste stap. Dat is het uitgangspunt van Coco cooking, dat van “goed eten” en thuis koken een spel maakt in een gezonde sociale dynamiek.