Caves des Vignerons de Pfaffenheim: 60ste verjaardag en 60% export

De resultaten van 2016 onderschrijven volledig de strategie die sinds 2012 door het wijnhuis wordt gevolgd, strategie uitgebouwd door Frédéric Raynaud, CEO. Met een omzetstijging van 14% bevestigen de Pfaff-wijnen hun challenge in de wijngaard, met inbegrip van de exportmarkten: dit circuit is in 2016, goed voor meer dan 60% van de omzet, tegen 52% in 2015.

De ontwikkeling van de export, betekent “aanwezig zijn in alle landen die het wijnhuis belangrijk vindt”. Het is trouwwens het enige uit de regio Elzas dat in Bolivie aanwezig is. De resultaten zijn bijzonder bemoedigend gezien ze ingaan tegen de stroom van een dalende verkoop van de Elzas-wijnen. Sinds 2012, en de gedwongen naamsverandering van Pfaffenheim in Pfaff, de Cave des Vignerons de Pfaffenheim heeft het bedrijf zwaar geïnvesteerd in marketing en communicatie. De groei van de export is niet te wijten aan het toeval,  maar aan een groeiende naamsbekendheid en erkenning van de kwaliteit van de wijnen.

De ontwikkeling van het merk is prioritair, er worden immers geen wijn op bestelling geproduceerd. Dit vereist aanzienlijke investeringen zeker tot 2019, om met behulp van nieuwe technologieën ervoor te zorgen de beste Elzaswijnen aan te bieden.

Er wordt o.m. werk gemaakt van een host-structuur, de oprichting van een intern charter van duurzame landbouw en de betere introductie van de wijnen in het restaurantsegment. De grootdistributie blijft essentieel, ze zorgt immers voor een hoge zichtbaarheid.

Het jaar 2017 is ook een gelegenheid om de zestigste verjaardag van de oprichting van de coöperatie te vieren. Er worden verschillende evenementen gepland o.m. tijdens Prowein, met een avondcruise op de Rijn met een groot aantal partners uit verschillende landen.

De Cave des Vignerons de Pfaffenheim, opgericht in 1957, is één van de belangrijkste spelers in de wijngaarden van de Elzas. De cave produceert op meer dan 312 ha, AOC Alsace wijnen, waarvan het merendeel geclassificeerd is als Grand Cru. De manuele oogst over de hele wijngaard, is eerder zeldzaam in de Elzas. Bovendien worden de wijnen van de Cave des Vignerons de Pfaffenheim, meermaals bekroond in diverse internationale wedstrijden. www.pfaffenheim.com