Jaloa heropent … in Spanje!

Fijnproevers associëren de naam Jaloa onmiddellijk met Gaetan Colin. De chef-kok veroverde een ster en een mooie 16/20 Gault&Millau in Brussel. Nostalgisch of ambitieus, afhankelijk van de interpretatie, maar de chef heeft een nieuwe exploitatie onder deze naam geopend in Spanje, in een oude woning omgeven door 300 jaar  hectare olijfbomen.

In de heuvels van Tortosa in de regio Tarragona, opende Gaetan Colin zijn nieuwe topper. Bijgestaan ​​door zijn broer Maxime die mede de kaart ondertekende, maar nog zijn gelijknamig adres in Kraainem behoudt, vertrouwde het duo de leiding toe aan Olivier Destribois, met Baskische afkomst, Olivier werkte eerder samen met Maxime in Kraainem.

Het adres heeft een uitgesproken charme. Deze voormalige oliemolen, 300 jaar oud, werd gerestaureerd in een hotel restaurant met gastvrij uitzicht op het dal en de duizenden olijfbomen. Niet minder dan 7 hectare grond zijn beplant met olijfbomen en voeden de persen. De productie van olijfolie gebeurt niet alleen voor het Spaanse restaurant maar ook voor andere instellingen die door Colin brothers worden geleid,  namelijk The Avenue by Barsey en Maxime Colin en de Richmond, bed & breakfast in de Maasvallei die Gaetan samen met zijn vrouw Isabelle exploiteert.

Gelegen op 1.500 km van Brussel, is het restaurant makkelijk bereikbaar via twee luchthavens, te Reus, op 30 minuten met de auto enkel tijdens het seizoen geopend, en Barcelona, op slechts een half uur rijden. Jaloa wil een warme ziel behouden en heeft ook 4 slaapkamers in het hotel Panxampla, vernoemd naar de oude oliemolen, waarin het werd ondergebracht. Het restaurant zelf is de thuisbasis voor veertig personen en biedt een prachtige terras.

Op het menu staan ​​onmiskenbare gerechten geïnspireerd door de kaart van Maxime Colin onvermijdelijk, getint met lokale producten. Toppers zijn de Rubia gallega van  zeekrekels en de desserts met amandelen. Effen vliegen … om “iets te eten” of er enkele nachten doorbrengen. Een beslissing waarvan je geen spijt krijgt…

Lunch 22 euro (2 diensten) en 30 euro (3 gangen) – Gourmet menu aan 45 euro (4 gangen), 55 euro (5 gangen) en 65 euro (6 gangen). De keuken is open van 13u tot 15u30 en van 20u tot 22u30 – Gesloten op maandag-dinsdag

Hotel-Restaurant Jaloa – Panxampla  www.jaloa.es