Cecilia, Isola d’Elba

Deze wijngaarden vinden hun oorsprong in 1990 wanneer de Milanese ingenieur en artiest Giuseppe Camerini beslist om het wijnhuis Podera La Casina over te nemen en te exploiteren.

Giuseppe en zijn familie trokken indertijd meermaals per jaar naar Elba om er volop te genieten en voelde zich na vele jaren rechtstreeks betrokken bij de wijnproductie. Nu meer dan 20 jaar later zorgen zijn neven voor de wijngaarden en hun passie krijgt vorm en gestalte in drie kleine percelen, elk met specifieke ligging en kenmerken, die samen goed zijn voor een globale oppervlakte van zowat 10 ha. Deze percelen liggen in Procchio en Marina di Campo.

In de kelders worden voornamelijk inoxkuipen gebruikt, de fermentatie onder gecontroleerde  temperatuur maakt gebruik van een nieuw filtersysteem. Hierdoor komt het wijnhuis op de voorgrond te staan inzake nieuwe ontwikkelingen en soepele toepassingen. Recent werden ook 225l eiken vaten in het rijpingsproces toegevoegd met een nog betere kwaliteit als resultaat. Het is trouwens de bedoeling om de kenmerken van deze specifieke terroirs nog meer uitstraling te geven en de Ceciliawijnen als model voor de Elba DOC te laten uitgroeien.

Syrah IGT Oglasa:

Een 100% Syrahwijn met 14% alc, een stevige rode kleur voor deze wijn die slechts twee jaar wordt aangemaakt. Heeft weinig traditie maar biedt als nieuwkomer een spicy palet van smaken met leuke mineraliteit.

Elba Vermentino DOC ‘Zeta del Tucano’ 2012

Wijn op basis van 85% Vermentino aangevuld met andere druivensoorten die resulteert in 13% alc. fermentatie en rijping gebeuren in inox. Een jonge wijn met een pittig citrusaroma in de neus. In de mond komen fruitige en florale accenten tot ontwikkeling die uitmonden in een frisse afdronk.

Elba Rosso Riserva DOC Imago

Bestaat uit 90% Sangiovese en 10% Syrah. Na de fermentatie, rijpt de wijn gedurende minimaal 15 maand op eik en zorgt voor 14% alc. De productie blijft voorlopig beperkt tot 1000 flessen per jaar. De wijn geeft een stevige rode kleur met mooie aroma’s van rijp rood fruit en gezellige lange afdronk. Kent een behoorlijk succes, maar de broers Signorini willen hem als exclusiviteit behouden.

Altro 2012

Een 100% Sangiovesewijn aangemaakt met geselecteerde handgeplukte druiven. De maceratie en fermentatie worden nauwgezet opgevolgd en bieden een wijn van 14% alc. Kleur intens donkerrood in het glas en geeft vluchtige en subtiele toetsen van sulfer in de neus. In de mond zorgt dit voor een mooie aciditeit met een leuk accent van rijp rood fruit en delicate toetsen van kreupelhout.