Central Park Voorburg treedt toe tot Relais & Châteaux

Naast nieuw Nederlands lid nog acht nieuwkomers … Relais & Châteaux kondigt met trots aan dat het boutique hotel en restaurant Central Park Voorburg zich heeft aangesloten bij de hotelvereniging. Dit prachtige viersterrenhotel, gelegen in Voorburg, bevindt zich in een aangename groene omgeving in de buurt van Den Haag en Leiden. Het unieke landhuis,  tevens rijksmonument,  fungeert als luxe boutique hotel, restaurant, bar en locatie voor bijzondere gelegenheden. Ook in andere delen van de wereld verwelkomt Relais & Châteaux nieuwe leden deze zomer.

Relais & Châteaux Central Park Voorburg, Voorburg, Nederland: Dit viersterrenhotel, met slechts veertien suites, ligt op een bevoorrechte locatie in een groot woonhuis uit de 18e eeuw, typerend voor de architectonische constructies van de regio. De locatie grenst aan De Vliet gelegen in het park Vreugd & Rust op slechts zeven kilometer van Den Haag. Het restaurant wordt gerund door chef-koks Tim Bood en Hette Hettema. Met uitzicht op het park, bieden zij een creatief menu met verse producten, waaronder vis en schaaldieren uit de nabijgelegen kust. De missie van de eigenaren is om het boetiekhotel geleidelijk aan te transformeren om aan de hedendaagse verwachtingen te kunnen voldoen, en om milieu-uitdagingen aan te gaan met behoud van kwaliteit. “Wij zijn enorm verheugd dat wij lid zijn geworden van deze geweldige organisatie”, aldus Tamara Holwerda en Joey de Kruijf. “Doordat Relais & Châteaux kwaliteit en beleving garandeert, motiveert het ons des te meer om de hoge standaard die wij leveren aan ons gasten vast te houden en elke dag te verbeteren”. Benieuwd naar deze beeldschone locatie, bezoek alvast de website voor een kleine sfeerimpressie  https://www.centralparkvoorburg.com.

Relais & Châteaux Hotel & Restaurant Purs, Andernach, Duitsland : Purs ligt in het historische district Andernach op de linkeroever van de Rijn en is een plaats van harmonie. Harmonie tussen de traditionele architectuur, de uitzonderlijke afmetingen van de nieuwe vleugel en de hedendaagse decoratie van de hand van de bekende Belgische ontwerper en groot antiekverzamelaar Axel Vervoordt. Harmonie van de binnentuin, waarin wilde bloemen bloeien. Harmonie van het gastronomisch restaurant, waarvoor chef-kok Christian Eckhardt sinds de opening twee Michelinsterren heeft gekregen… Aan zijn tafel combineert Christian Eckhardt regionale en seizoensgebonden producten om een creatieve, maar leesbare en toegankelijke keuken te bieden.

Relais & Châteaux Borgo Santandrea, Amalfi, Italië : Dit vijfsterrenhotel is genesteld in kliffen op 90 meter boven de zee, en kijkt uit over een oud vissersdorpje. De 29 kamers en 15 suites bieden een adembenemend uitzicht op de kust van Amalfi. Na een behoorlijke renovatie hebben de eigenaars de modernste technologieën geïntegreerd en tegelijkertijd de energiekosten drastisch beperkt, de hoeveelheid afval beperkt en plastic geëlimineerd. Het grootste deel van het meubilair en de decoratieve elementen, zoals de aardewerken tegels, zijn afkomstig uit lokale ambachtelijke ateliers. Ook in de keuken wordt op dezelfde manier gewerkt, met producten die voornamelijk afkomstig zijn van lokale producenten. Een privéstrand, zwembad, spa, bar en restaurants dragen bij tot de charme van dit juweeltje aan de Middellandse Zee.

Relais & Châteaux La Scène, Parijs, Frankrijk : Een verhaal van passie en familie: dit prachtige gastronomische adres, in de beroemde wijk Matignon, heeft slechts vier maanden na de opening twee sterren in de Michelingids gekregen. De chef-kok en eigenaresse, Stéphanie Le Quellec, is een vrouw met karakter en leidt een team dat een beknopt Frans menu aanbiedt op basis van lokale producten die haar raken. Het is een eerbetoon aan ambachtslieden, producenten en de waarde van “verantwoord” koken: dit zijn haar fundamenten. In het hart van het chique achtste arrondissement van Parijs werkt Stéphanie als een herbergier met een combinatie van hoge gastronomie en uitmuntendheid – gecombineerd met eenvoud. Vanuit haar open keuken brengt ze emotie over alsof ze op het podium van een theater staat, onderdeel van een toneelstuk waarin zij de heldin is.

Château de Maubreuil, Carquefou, Frankrijk : Niet ver van Nantes bevindt zich dit vijfsterrenboetiekhotel van een ongeëvenaarde geschiedenis die verhalen van ontdekkingsreizen en anekdotes uit de loop der eeuwen oproept. Dit prachtige 17e-eeuwse verblijf was ooit de thuisbasis van de markies de Dion – een kaperschipper, avonturier en pionier van de Franse auto-industrie en uitgever van wegenkaarten (een activiteit die hij overdroeg aan Michelin) – en ligt in het hart van een bosrijk park van veertien hectare met een moestuin. De kamers hier hebben suggestieve namen gekregen zoals Birmese Nachten, Babylonische Tuinen en Carnaval in Venetië. La Table du Marquis, het gastronomische restaurant, wordt op briljante wijze geleid door chef Quentin Gallouedec, die zijn Bretonse roots laat zien. De reis wordt voortgezet met een moment van welzijn in de intieme spa Cinq Mondes. Deze romantische, authentieke tussenstop in Pays de la Loire belooft een bestemming die bruist van emoties.

Relais & Châteaux Morukuru Family de Hoop, De Hoop, Zuid-Afrika : Op drie uur rijden van Kaapstad ligt deze design lodge, met vijf suites en een villa, in een privé reservaat waar de zandduinen bevolkt worden door flamingo’s, struisvogels, zebra’s en antilopen. De lodge kijkt ook uit op de Indische Oceaan, waar van juni tot midden oktober walvissen te zien zijn tijdens hun jaarlijkse migratie. Bij de bouw en de exploitatie hebben de eigenaars ernaar gestreefd prioriteit te geven aan natuurlijke, gerecycleerde materialen en het energieverbruik tot een minimum te beperken. In het restaurant geven de chef-koks de voorkeur aan lokale producten en wijnen uit de omgeving. Het team, gedreven door een passie voor de kunst van gastvrijheid, besteedt veel aandacht aan details om de meest gedenkwaardige ervaringen te creëren. Talrijke activiteiten, waaronder safari’s, dragen bij tot de bewustmaking van de bescherming van het milieu, de fauna en de flora.

Relais & Châteaux Mélisse, Los Angeles, California, VS : Groot gebracht in Santa Monica en Venice Beach door een traiteursmoeder en een Franse grootmoeder die van koken hield, was het misschien onvermijdelijk dat Josiah Citrin’s roeping in de culinaire wereld zou liggen. Nu Mélisse een Michelin-restaurant met twee sterren is, zet Chef Citrin zijn zoektocht naar uitmuntendheid voort door gasten een exclusieve gastronomische onderdompeling te bieden in een decor dat door plaatselijke ambachtslieden is gemaakt. Met slechts vijf tafels kunnen veertien gasten genieten van een unieke, gastvrije dinerervaring: een negen-gangen proeverijmenu waarin creativiteit centraal staat, een heruitvinding van eten en wijn-pairings, met producten afkomstig van boeren uit de Napa Valley, en een soundtrack afkomstig uit zijn persoonlijke vinylcollectie.

Relais & Châteaux Aramburu, Buenos Aires, Argentinië : Na het aanscherpen van zijn vaardigheden, opende chef Gonzalo Aramburu zijn restaurant in 2019 in een van de meest pittoreske passages van Recoleta, een chique wijk van Buenos Aires met prachtige 19e- en vroeg 20e-eeuwse architectuur. De verfijnde donkere tinten van het decor en de gedempte verlichting dienen om de levendigheid van het restaurant te benadrukken. De kern van het restaurant wordt gevormd door een gerenommeerd 20-gangen proefmenu, geserveerd te midden van de dynamiek van de open keuken, met lokale en seizoensgebonden producten in combinatie met opmerkelijke Argentijnse wijnen. Een trotse ambassadeur zijn van de culinaire uitmuntendheid van zijn land en zijn wijngaarden: dat is de roeping van Gonzalo Aramburu.

Relais & Châteaux Huniik, Merida, Yucatan, Mexico : Autodidact-kok Roberto Solís is een fanatiek voorstander van de keuken van zijn geboortestreek Yucatán, die zijn wortels heeft in de Maya-beschaving. Zijn missie: de Mexicaanse gastronomie promoten en de gasten een warme en gulle ervaring bieden.Hij opende Huniik in samenwerking met een gerenommeerde Cubaanse ontwerper, Jorge Pardo, die een decoratieve stijl ontwierp geïnspireerd op traditionele Mexicaanse iconen om de keuken van de chef aan te vullen. Het restaurant hanteert een zero-waste beleid – een belangrijk onderdeel van de filosofie van Chef Solís. Hij zet de kleine producenten van het schiereiland in de kijker en serveert alleen seizoensgebonden en emblematische producten van de streek, zoals maïs, die dagelijks wordt geplukt. Door bewust de aandacht te vestigen op de rijkdommen van het land en het werk van de boeren in de regio, is de aanpak van het restaurant geheel in lijn met de verplichtingen van Relais & Châteaux.

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 historische hotels en restaurants die uitgebaat worden door onafhankelijke herbergiers, chef-koks en eigenaars die een passie voor hun zaak delen en een verlangen naar authenticiteit in hun relaties met hun clientèle. Relais & Châteaux is over de hele wereld gevestigd, van de wijngaarden van Napa Valley en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. Het biedt een introductie tot een levensstijl geïnspireerd door de lokale cultuur en een unieke duik in de menselijke geschiedenis. Relais & Châteaux leden hebben een drijvende wens om de rijkdom en diversiteit van ‘s werelds keuken en tradities van gastvrijheid te beschermen en te promoten. Zij zetten zich in voor het behoud van het lokale erfgoed en het milieu, zoals vastgelegd in het Handvest dat in november 2014 aan UNESCO is gepresenteerd. www.relaischateaux.com