Cercle des Vigneros du Rhône: niuewkomer in de zuidelijke Rhônevallei

Met de nieuwe oogst rijpte eveneens een samenwerkingsidee. De Cave de Rasteau en de Cave les Coteaux de Visan, beide even ten noorden van Orange, hebben een druk jaar achter de rug en ontdekten tal van wederzijdse raakpunten.

Door de creatie van deze ‘Cercle’ kunnen ze niet alleen een aantal besparingen doorvoeren, maar is het vooral belangrijk dat ze hun know how samenbrengen en gezamenlijk, efficiënter gaan werken en een aantal activiteiten uitbouwen met een sterkere commerciële background.

Hun profiel, een 80 tal leden, die samen zowat 700 ha bewerken, is best vergelijkbaar waardoor ze samen toch goed zijn voor een productie van ruim 8.5 miljoen flessen. Ortas Cave de Rasteau biedt een goed uitgebouwd exportnet en is de absolute nummer 1 in Quebec voor de wijnen uit de Rhônevallei. Hun samenwerking moet ook de Cave des Coteaux de Visan, bekendheid geven in Quebec. Bovendien spitsen ze zich toe op nieuwe afzetmarkten in Azië, Brazilië en Oost Europa. Ook de banden met de nu reeds traditionele afzetgebieden worden nauwer aangehaald.