Chambelland: assortiment “bak-het-zelf” producten

De 100% glutenvrije biobakker biedt verschillende meelsoorten, brood- en patisseriemixen aan voor zowel ervaren als startende hobbychefs en -patissiers. Tijdens de laatste maanden bleek de belangstelling voor (glutenvrije en bio-) bakproducten van onberispelijke kwaliteit groter dan ooit.

Het succes van glutenvrij “biobakken”

Chambelland, de uit Frankrijk afkomstige 100% glutenvrije biobakker, is in het Belgische straatbeeld al bekend door zijn winkels en eetgelegenheden in Brussel en Gent.

Het merk kent ondertussen ook een groeiend succes door een ruim assortiment meelproducten en mixen aan te bieden om thuis je eigen brood en patisserie te bakken. Niet minder dan 55 verschillende winkelpunten verkopen in België de producten van Chambelland. Arnaud Rasquinet, medevennoot en licentiehouder voor Chambelland in de Benelux, kijkt opgetogen naar de groeiende belangstelling voor het kwaliteitsmerk : “Onze klanten zijn enorm enthousiast over de kwaliteit van onze meelproducten. Het feit dat ons assortiment bio én glutenvrij is erkennen ze als een absolute troef. Onze producten brengen mensen dichter bij elkaar omdat ze hetzelfde brood en dezelfde taart kunnen delen”.

In een wereld waarin de consument steeds vaker op zoek gaat naar veiligheid en kwaliteit, onderscheidt Chambelland zich ook door een rigoureuze controle en beheersing van de productie- en toeleveringsketen, van A tot Z : “van de rijstvelden waar wij onze rijst halen voor ons rijstmeel tot onze eigen molen en de aanlevering van de producten in de winkels, wij controleren alles heel nauwgezet. En alles blijft binnen ons eigen circuit”, bevestigt Arnaud.

En-én verhaal slaat aan

Eens de consument kennis heeft gemaakt met het gamma, blijft hij onvoorwaardelijk trouw aan het merk. “Veel klanten houden van de afwisseling. Ze gaan bijvoorbeeld eenmaal per week hun eigen brood bakken en de rest van de week brood afhalen in onze verkooppunten”, merkt Arnaud verder op.

Het gamma van Chambelland bestaat enerzijds uit glutenvrije meelsoorten om te koken, bakken en banketbakken…

• Witte rijstmeel: Afkomstig van de enige variëteit Japonica-rijst, waarbij de korrels in hun geheel worden gemalen om een meel van uitstekende kwaliteit te verkrijgen, dat zonder chemische toevoegingen kan worden gebakken. De rijstkorrels worden geoogst in Lombardije en vervolgens geplet in de Provence bij de Chambelland-molen.

• Volkoren rijstmeel: Afkomstig van de enige variëteit Japonica-rijst, waarbij de korrels in hun geheel worden gemalen om een meel van uitstekende kwaliteit te verkrijgen, dat zonder chemische toevoegingen kan worden gebakken. De geconserveerde zemelen geven een heel interessante voedingswaarde.

• Boekweitmeel: Rijk aan vezels en eiwitten, een gemakkelijke vervanging voor een deel van het tarwemeel in recepten voor brood, koekjes en muffins. Zijn uitgesproken, typische smaak maakt dit tot hét meel voor Bretonse koekjes, Luikse pannenkoeken, Indiase wraps, Japanse sobas, Italiaanse pasta…

… Maar het gamma bevat ook drie Chambelland bereidingen® die tot doel hebben onervaren bakkers en beginnelingen complexloos en met succes te leren bakken.

• De bereiding voor natuurbrood: de geheimen en knowhow van Chambelland geconcentreerd in een kilo meel voor onmiskenbare en opmerkelijke glutenvrije broodrecepten.

• Granenbroodmix: de mix voor het bakken van de bestseller* Chambelland voor thuis.

• Patisseriemix: Taarten, pannenkoeken, koekjes… Een ideale mix voor glutenvrije gebakjes thuis.

De Chambelland meelsoorten en de bereidingen worden steeds verkocht per 1kg , prijzen tussen 6.20 en 7.60 euro, in de Chambelland winkels en verkooppunten.

Een visie doortrekken

Steeds dichter bij de consument staan. Rekening houden met veranderende tijden en behoeftes en tegelijk onberispelijk blijven op vlak van kwaliteit. En bovenal mensen samenbrengen rond producten die goed zijn en lekker smaken. Thuis, bij vrienden, of in hun eetgelegenheden. Dit is zowat de hele filosofie die het 100% glutenvrije biomerk Chambelland kenmerkt.

CHAMBELLAND : Hogeschoollaan 42 / 1050 Brussel /+32 (0)2 751 48 44 – Open van maandag tot zondag van 7u30 tot 19u30 . CHAMBELLAND : François Laurentplein 4 / 9000 Gent /+32 (0)9 22 09 922 – Open van dinsdag tot zaterdag van 8u tot 19u en zondag van 9u tot 17u. chambelland.com