Champagne-award België 2019 gaat naar florale kunstenaar Mark Colle

Het Comité Champagne en Bureau du Champagne Benelux hebben in Antwerpen de “Prix Champagne” of Champagne-Award België 2019, aan de florale kunstenaar Mark Colle, uitgereikt.

De Champagne-award is een prijs die wordt toegekend aan personen uit de creatieve, artistieke en/of culturele wereld, die uitblinken vanwege hun creativiteit, talent en persoonlijkheid.

Na de ontwerper van unieke wandelstokken en sieraden Pierre Vanherck in 2018, het Gentse design-duo Muller Van Severen in 2017, de jazz- pianiste en -zangeres Melanie de Biasio in 2016, regisseur en choreograaf Alain Platel in 2015 en mode-ontwerpster Carine Gilson in 2014, wordt deze prestigieuze prijs dit jaar voor de zesde keer in België uitgereikt.

Gedeelde waarden

Het Comité Champagne, de beroepsvereniging van alle Champagnehuizen en alle Champagneboeren, koos voor Mark Colle omwille van de sprankelende persoonlijkheid van de florale kunstenaar die in zijn werk bepaalde waarden hoog in het vaandel draagt, die ook in de Champagnestreek bijzonder worden aangeprezen.

Zoals de Champagnestreek enorm belang hecht aan de kwaliteit van haar druiven, vertrekt Mark Colle immers vanuit de onberispelijke kwaliteit van zijn “grondstoffen”, de bloemen en planten die hij zelf selecteert in het Nederlandse Aalsmeer. De florale creaties van Mark zijn prachtige samenvloeiingen van kleuren zoals de meeste Champagnes ook heerlijke associaties zijn van verschillende druivensoorten, jaartallen en cru’s. Mark blijft echter met beide voeten op de grond, en werkt even graag voor anonieme klanten als voor grote bedrijven of bekende mode-ontwerpers. Zijn bescheidenheid deelt hij eveneens met de Champenois, die goed beseffen dat ze afhankelijk blijven van de natuur, en dan ook met respect omgaan met hun omgeving.