Nieuwe General Manager voor Michelin Belux en Michelin Nederland

Marc Roosens is benoemd tot General Manager van Michelin Belux NV en Michelin Nederland NV. Hiermee volgt hij Charles Van de Perre op die na een lang dienstverband binnen de Michelin Groep per 1 januari 2019 met pensioen gaat.

Marc Roosens, 62 jaar, is al ruim 32 jaar werkzaam binnen de Michelin Groep zowel in de Benelux als in Frankrijk. Zo startte hij bij Michelin Travel Partner op de afdeling van de MICHELIN gidsen in de Benelux. Vervolgens bekleedde hij diverse functies in Frankrijk waaronder Internationaal Aankoper voor de Groep en Directeur Personeelszaken in verschillende Michelin vestigingen in Frankrijk.

Michelin, leider binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van haar klanten. Michelin ontwerpt, produceert en verspreidt banden die optimaal aansluiten bij hun behoeften en toepassingen, evenals diensten en oplossingen die de effectiviteit van mobiliteit verbeteren. Michelin heeft tevens een aanbod om klanten tijdens hun reizen unieke momenten te laten beleven. Daarnaast ontwikkelt Michelin hightechmaterialen voor de mobiliteitsindustrie. Michelin, met hoofdkantoor in Clermont-Ferrand (Frankrijk), is aanwezig in 171 landen, biedt wereldwijd werk aan 114.000 mensen en beschikt over 70 fabrieken in 17 verschillende landen die in 2017 samen 190 miljoen banden produceerden. (www.michelin.com)