Champagne-award België gaat naar designers Fien Muller en Hannes Van Severen

Het Comité Champagne en het Bureau du Champagne Benelux reikten in Antwerpen de Champagne-award 2017 voor België uit aan het designersduo Fien Muller en Hannes Van Severen. De vertegenwoordigers van de Champagne lauweren op die manier jaarlijks persoonlijkheden uit de culturele en artistieke wereld die zich onderscheiden door hun talent, creativiteit en continue streven naar uitmuntendheid.

Deze prijs, die ook in een aantal andere landen (Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Japan,…) jaarlijks wordt uitgereikt, werd in België voor het eerst toegekend in 2014. Na de Brusselse mode-ontwerpster Carine Gilson (2014), de choreograaf en regisseur Alain Platel (2015) en de jazzpianiste en –zangeres Melanie de Biaisio (2016), ontvingen het designersduo Fien Muller en Hannes Van Severen in Antwerpen de Champagne-Award 2017.

Met deze award willen de vertegenwoordigers van de Champagne twee artiesten in de schijnwerpers zetten die door hun werk, talent, creativiteit en het continue streven naar uitmuntendheid, maar ook door hun sprankelende persoonlijkheid, tal van gemeenschappelijke waarden delen met de Champagnewereld. Net zoals de assemblage van verschillende druivensoorten en cru’s een kernbegrip is in het universum van Champagne, zijn voor de fotografe en designer Fien Muller niet zozeer de afzonderlijke kwaliteiten van individuele voorwerpen belangrijk, maar nog meer wat er gebeurt wanneer objecten samenvloeien tot een geheel. De harmonie van het resultaat primeert, zoals de Champagneboeren en –huizen boven alles streven naar een magische samenhang voor elk van hun cuvées.

En zoals Hannes Vanseveren in zijn werk zo graag de connectie maakt tussen realiteit en verbeelding, zo verheffen de keldermeesters en oenologen van de Champagnestreek de afzonderlijke componenten van hun wijnen graag tot een proefervaring met een rijkere dimensie.

Voor het duo Muller-Vanseveren is de Champagne-award 2017 een nieuwe beloning in een lange reeks erkenningen. Zo ontving het ontwerpersduo Fien Muller en Hannes Van Severen  onder meer reeds de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving en werden ze in 2015 uitgeroepen tot Designer van het Jaar.