Champagne Chassenay d’Arce

EEN BELANGRIJKE SPELER AAN DE CÔTE DES BAR

Nieuwe jaargangen en nieuwe verpakkingen voor de cuvées van het assortiment Les Caractères. Chassenay d’Arce breidt de ervaring van elegante champagne uit en biedt kenners een unieke esthetiek in perfecte harmonie met heerlijk geraffineerde smaken.

Les Caractères

In het hart van het gamma, expressieve vintage cuvées geïnspireerd door de bijzonderheden van de druivenvariëteiten

CHARDONNAY 2017: een champagne die zowel beginners als kenners zal aanspreken. Chardonnay, die zelden voorkomt in de Côte des Bar, krijgt een ereplaats in deze exclusieve cuvée. Geproduceerd in het Arce Valley terroir, onderscheidt deze Blanc de Blancs zich door zijn elegantie en finesse. Deze cuvée onthult de frisheid en complexiteit die kenmerkend zijn voor de Kimmeridgische terroirs.

In de neus vermengen delicate tonen van bloemen en frangipane zich met houtachtige nuances van koffie en vanille, die een extra vleugje heerlijkheid toevoegen. In de mond biedt een perfect evenwicht tussen delicatesse en rondheid smaken van rijp wit fruit, onderstreept door een levendige citrusfinish die een aangenaam zoutgehalte toevoegt.

PINOT NOIR 2015: de harmonie tussen de rijkdom van het druivenras en de frisheid van het terroir. Deze Blanc de Noirs benadrukt het emblematische druivenras van de Côte des Bar: Pinot Noir. Het terroir van de Arcevallei zorgt voor een perfecte balans tussen kracht en elegantie.

Dit veelbelovende oogstjaar onthult aroma’s van rijp geel fruit en een vleugje wilde aardbei, versterkt door subtiele hints van menthol voor een welkome frisheid. Het gehemelte is verleidelijk zoet, met bijna gestoofd fruit dat in balans wordt gehouden door een lichte zuurgraad die de proefervaring met elegantie verlengt. De afdronk heeft hints van vanille, een erfenis van de rijping op eikenhout.

PINOT BLANC 2015: evenwichtige structuur en opmerkelijke lengte. Deze exclusieve cuvée van Pinot Blanc, afkomstig van het unieke terroir van de Arce-vallei, verleidt met zijn delicate aroma’s van witte bloemen en geroosterde toetsen. In de mond komen de frisheid en levendigheid van het druivenras zachtjes tot uiting in nuances van wit fruit en citrus.

Les Caractères: De elegantie van de druivensoorten van het Huis en een verfijnd ontwerp: een unieke ervaring om aan te raken dankzij het 100% katoenen papier dat fluweelzacht aanvoelt. Elk element van de verpakking is zorgvuldig doordacht om je een gedenkwaardige eerste indruk te geven. Naast hun esthetische aantrekkingskracht, vieren deze jaargangen de rijkdom en uniciteit van elke druivenvariëteit

Chassenay d’Arce in het kort

Chassenay d’Arce, een Maison de Vignerons opgericht in 1956, verenigt 130 wijnbouwfamilies die 315 hectare wijngaarden bewerken, verspreid over 14 dorpen. De wijnen worden verkocht in de traditionele wijnhandel in Frankrijk en voor de export naar een dertigtal landen.

Vandaag de dag is 7,7 hectare wijngaarden gecertificeerd biologisch, 71% van de wijngaarden is gecertificeerd Vignerons Engagés en 48% HVE-Haute Valeur Environnementale en VDC-Viticulture Durable en Champagne, de twee milieucertificeringsnormen, cijfer dat dit jaar nog verder zal stijgen.

Chassenay d’Arce onderneemt actie en vanaf eind 2023 werden nieuwe initiatieven op het gebied van ecodesign toegepast: – Kortere doppen om het uiterlijk van de fles te verfijnen. – Alle flessen worden gedistribueerd in 100% gerecycled kraftkarton, gemerkt met een kleur op basis van inkt op water en bestaande uit één tussenschot om de hoeveelheid afval te verminderen. – Het Huis kondigt aan dat het besloten heeft om de verkoop van champagneflessen in dozen stop te zetten, met uitzondering van de cuvées Confidentielles, die verkocht zullen blijven worden in dozen gemaakt van 100% recycleerbaar en herbruikbaar enkelvoudig materiaal om de uitmuntendheid van deze cuvées te benadrukken.