Champagne Nathalie Falmet

Na haar studies Scheikunde in Parijs en een graad in oenologie in 1993, nam Nathalie Falmet het familiebedrijf over en werd een wijnboer in Rouvres les Vignes in de Côte des Bar waar ze haar Cuvées produceert.

Haar troeven: eerste vrouw met de titels van wijnmaker en oenoloog, die de productie van 3 champagnes nauwgezet opvolgt. Tegelijk wijnboer en oenoloog is ze een van de weinige vrouwen in de Champagne die beide titels bekleedt en ook beide beroepen uitoefent.

Sinds oktober 2009 brengt ze 3 Cuvées op de markt, ze is betrokken bij de ganse productie, verzorgt de wijnstokken, teelt de druiven en verkoopt haar cuvées. Dankzij haar professionele ervaring kan ze 3 druivensoorten van de Champagne, geteeld op de terroirs van de Côte des Bar bundelen in unieke Millésimes en haar cuvées een overtuigende persoonlijkheid meegeven.

Extra waarden zijn een verantwoorde cultuur zonder verkleuring van de sappen gezien druiven en terroirs zich op natuurlijke wijze kunnen uitdrukken. Gekoppeld aan unieke terroirs produceert Domaine Champagne Nathalie Falmet uitzonderlijke cuvées!cuvee-brut-nature-falmet

Cuvee Val Cornet:

Val Cornet komt uit een unieke regio en is samengesteld uit zwarte druivensoorten: een deel van de sappen rijpt volledig op hout waardoor deze cuvée rijkdom en aromatische complexiteit meekrijgt.

Goudgele jurk zonder enige verkleuring. De neus is intens en complex en combineert toetsen van exotisch fruit en vanille met een lichtjes pittige hints.

Het gehemelte is robuust, soepel met krachtige accenten die uitmonden in noten van exotisch fruit, brioche, vanille-biscuit.

Cuvée brut nature:

Bestaat uit 100% Pinot Noir en is niet gedoseerd, dwz dat er geen extra liqueur bij de  degorgering wordt toegevoegd, het suikergehalte is dan ook minder dan 2 g per fles.

De neus is intens en complex, associërende tonen en mengeling van zwarte rozijnen en citrusvruchten. De afwezigheid van een dossage brengt zorgt voor een zeer ruime en levendige accenten. Het gehemelte is rond en wijnig, maar behoudt een leuke frisheid en subtiele hints van pruimen en rood fruit bij de afdronk.

Cuvée Brut:

Assemblage van 80% Pinot Noir-druif en 20% Chardonnay. Goudgeel gewaad met fijne en regelmatige bubbels. In de neus ontdekken we fruitige tonen, zoals peer, citrusvruchten en wit vruchtvlees. Het gehemelte is volumineus, krachtig en wijnig, gedomineerd door rijpe vruchten, hints die langzaam vervagen bij de erg lange maar leuke afdronk.

Cuvée Rose:

De roze licht bloedende kleur is verkregen door maceratie van de Pinot Noir en Pinot Meunier-druiven, afkomstig van wijnstokken die minstens 45 jaar oud zijn. Zijn kleur is niet altijd even regelmatig, wat verband houdt met het type wijnbereiding dat de oenologe kiest.

De neus en mond zijn krachtig met aroma’s van rozen en pioenrozen. In de mond leuke aroma’s van rood fruit zoals frambozenaardbei en grenadine. Het gehemelte geniet van aroma’s van aardbeiencompote die zorgt voor een grote finesse en een leuke, lange afdronk. Wijn met een opmerkelijke frisheid en dosering van 9g/l.