Champagnehuis AR Lenoble: Cuvée Intense

uitgesproken delicatessewijn

 

De Cuvée Intense is een harmonieuze assemblage van 3 champagnes uit de regio Epernay van het jaar 2010 aangevuld met 25% reservewijnen. Fruitig en evenwichtig straalt hij een grote klassieke champagne uit. Kenmerken die voortvloeien uit 30% Champagne de Chouilly, Grand Cru de la Côte des Blancs, 35% Pinot Noir de Bisseul, Premier cru de la Montagne de Reims en 35% Pinots Meunier de Damery. Door de toevoeging van de reservewijnen en het behoorlijk lang ouderen kan de dosage tot 5g/l worden beperkt.

Briljant gouden kleur in het glas me lichte glinsteringen. Luchtige, homogene moussekraag opgebouwd door talloze snel stijgende ragfijne bubbelkolommen. De zachte aanzet in de neus wordt gevolgd door een mooie rondheid die aanstuurt op wit fruit. Mooi samenspel van aroma’s van wit, geel en rood fruit, citrustoetsen, gedroogd fruit, minerale en bloemachtige accenten.

Ook in de mond een grote zachtheid en uitgesproken frisheid. Het fruit en de aroma’s komen opnieuw aan de oppervlakte en zorgen bij de afdronk voor leuke fruitige toetsen, minerale accenten en een vleugje citrus, toch blijft vooral de elegantie dominant.

Deze fruitige en evenwichtige champagne met grote frisheid is de ideale gezel bij alle momenten van familiegeluk of feestjes met vrienden. Past tevens bij een intiem dineetje of feestelijke diners. Mag fris maar niet ijskoud worden gedronken. Ideale serveertemperatuur 9-10°C.